Hintli bakan selfie'ler için "para istemeye" karar verdi

Bakan selfie çekmenin zaman aldığını, bu yüzden onunla selfie çektirmek isteyenlerin kendisine 100 Hindistan Rupisi ödemesi gerektiğini söyledi

Hindistan'da eyalet bakanı Usha Thakur, selfie'lerin zaman aldığını ve dolayısıyla artık selfie çektirmek isteyenlerden 100 Hindistan Rupisi alacağını söyledi (Usha Thakur/Facebook)

Hintli bir bakan, isteyenlerle çektirdiği her selfie için 100 Hindistan Rupisi (yaklaşık 10 TL) ücret alacağını söyledi.

Hindistan'ın Madhya Pradeş eyaletinde iktidardaki Hindu milliyetçisi Hindistan Halk Partisi (BJP) bakanı Usha Thakur, selfie çekmenin zaman alan bir süreç olduğunu, dolayısıyla kendisiyle selfie çektirmek isteyen destekçilerden artık para alacağını dile getirdi.

Thakur, selfie çekmenin gecikmesine sebep olduğunu söyledi. Selfie'lerden topladığı parayı Başbakan Narendra Modi'nin Başbakanlık Bakım Fonu'na vereceğini de sözlerine ekledi.

Bakan medyaya şunları söyledi:

Selfie çekerek çok vakit kaybediyoruz ve çoğu zaman programlarımıza saatlerce geç kalıyoruz. (Partinin) organizasyonel bakış açısından, (benimle) selfie çektiren herkesin BJP yerel biriminin kasasına 100 rupi yatırması gerektiğini düşündük.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eyalet Turizm ve Kültür Bakanı Thakur, hediye olarak çiçek buketi yerine sadece kitap kabul edeceğini de söyledi. Bakanın şu sözleri basında yer aldı:

İnsanları çiçeklerle karşılama söz konusu olduğunda, hepimiz Tanrıça Lakşmi'nin onların içinde yaşadığını biliyoruz. Dolayısıyla kusursuz Tanrı Vişnu'dan başka kimse çiçek kabul edemez. Bu yüzden çiçek kabul etmiyorum.

Thakur "Başbakan Narendra Modi de herkesin çiçek buketi yerine kitap vermesi gerektiğini söyledi" diye ekledi.

Bu, Thakur'un ortaya "emsalsiz" bir politika attığı ilk sefer değil. Hindustan Times'ın bildirdiğine göre, Hindistan'ı kasıp kavuran ölümcül ikinci dalga sırasında Thakur, insanlara “Kovid-19 virüsünden kurtulmak amacıyla çevreyi arındırmak için Yajna gerçekleştirmeleri” çağrısında bulunmuştu. [Yajna kurban töreni anlamına gelir.]
 


Fakat Thakur birkaç kez maskesiz görüntülenmişti. Bakan, "Hanuman Chalisa" [Sanskritçe bir Hindu duası] okumayı ve inek gübresi kekleriyle "Yajna" gerçekleştirmeyi içeren "Vedik bir yaşam tarzı" izlediğinden koronavirüse yakalanmayacağını iddia etmişti.

Muhalefet partisi Hindistan Ulusal Kongresi'nin Madhya Pradeş sözcüsü J.P. Dhanopia, açıklamalarından ötürü Thakur'u eleştirdi. Hindustan Times'ın alıntıladığı üzere “BJP, her şeyde kâr ve zarar gördüğü için iş insanları partisi haline geldi. Sahada çalışan ve bir parlamento üyesinin seçimi kazanmasına yardım eden bir parti çalışanı, şimdi aynı parlamento üyesiyle fotoğraf çektirmek için para vermek zorunda” dedi. Dhanopia, böyle bir tutumun “gelecek seçimlerde bu liderler için pahalıya patlayacağını” da sözlerine ekledi.
 


BJP sözcüsü buna “Bir siyasetçinin de şaka yapma hakkı vardır” diye cevap verdi.

2015'te Thakur'un meslektaşı Kunwar Vijay Shah, selfie isteyenlerin 10 Hindistan Rupisini hayır amaçlı bağışlamasını önermişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU