Sacha Baron Cohen, Facebook CEO'su Zuckerberg'ün hapse atılması için çağrıda bulundu

"Facebook, milleti öldürüyor"

Sacha Baron Cohen, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçimi kaybetmesinin ardından sıradaki ismin Mark Zuckerberg olduğunu söylemişti (AP - AFP / Kolaj: Business Insider)

Britanyalı aktör Sacha Baron Cohen, Kovid-19 pandemisi konusunda Facebook'taki yanlış bilgiler yüzünden şirketin CEO'su Mark Zuckerberg'ün hapse atılması gerektiğini söyledi.

Cohen 18 Temmuz'da attığı tweet'te şöyle yazdı:

Başkan (Joe Biden) haklı. Facebook, milleti öldürüyor. Bundan daha azını yapan CEO'lar hapse girdi. Fakat ABD yasalarına göre sosyal medya CEO'ları neredeyse tamamen dokunulmaz. Bu delilik. Yasaları değiştirin. Mark Zuckerberg ve Facebook'u yol açtıkları ölümlerden sorumlu tutun.

 

 

Ünlü oyuncu tweet'inde Zuckerberg'le Twitter CEO'su Jack Dorsey'in parmaklıklar ardında gösterildiği fotoşoplu bir fotoğraf da ekledi.

Ne olmuştu?

ABD Başkanı Joe Biden, 16 Temmuz'da yaptığı basın açıklamasında Facebook gibi sosyal medya platformlarının, Kovid-19 pandemisi konusunda yanlış bilgilerin yayılmasına ortam sağlayarak halkın ölümüne neden olduğunu söylemişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Biden, yanlış bilgiler edinerek aşı yaptırmayanların, pek çok kişinin ölümüne yol açtığına dikkat çekmişti.

Facebook yetkilisi Guy Rosen ise "Gerçek şu ki ABD'de aşıyı onaylayan Facebook kullanıcılarının sayısı arttı. Bu ve diğer gerçekler, yönetimin son günlerde öne sürdüğünden çok farklı bir hikaye anlatıyor" sözleriyle Biden'a yanıt vermişti. Rosen, ABD'deki Facebook kullanıcılarının yüzde 85'inin aşı yaptırdığını ya da aşı yaptırmayı istediğini bildirmişti.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, Times of Israel, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU