Kılıçdaroğlu dünyaya seslendi: Beni Erdoğan’la karıştırmayın

CHP lideri Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından İngilizce ve Türkçe yayımladığı mesajlarla dünyaya seslendi.

Kılıçdaroğlu "Beni Erdoğan'la karıştırmayın" ifadesine yer verdiği paylaşımında şunları kaydetti:

Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!

Afganistan'dan mülteci akını

Türkiye, bir süredir  Kabil Havalimanı'nda güvenliği Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) sağlaması girişimi içerisinde. ABD ile Milli Savunma Bakanlığı arasında yürütülen müzakerelerde  TSK’nın havalimanı güvenliğini sağlayabilmesi için NATO müttefiklerince finansman ve lojistik boyutlarıyla katkı verilmesi şartı öne sürüldü.

ABD'nin çekilmesiyle Afganistan'da güçlenen Taliban'dan kaçan binlerce göçmenin Türkiye'ye giriş yaptığı ve dha fazlasının da geleceği öngörülüyor.

 

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU