Billie Eilish: Geçmişimden inanılmaz derecede utanıyorum

Genç müzisyen sosyal medyanın hayatındaki etkisinden bahsetti

Billie Eilish kısa süre önce merakla beklenen ikinci albümüne dair, "Umarım dinleyenler erkek arkadaşlarından ayrılır" ifadelerini kullanmıştı (AP)

ABD'li ünlü müzisyen Billie Eilish, sosyal medyanın hayatındaki etkilerine ve "inanılmaz derecede utanılan şeyleri" nasıl yeniden ortaya çıkardığına dair konuştu. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vogue Avustralya'ya konuşan müzisyen şu ifadeleri kullandı:

Dünyanın hayatınızın her yönünü görmesi ve onları hatırlaması gerçekten garip. Çok garip. İnternet herkesin geçmişindeki bir takım şeyleri ortaya çıkarıyor ve ben, 'Herkesin geçmişinden inanılmaz derecede utandığını anlamıyor musunuz?' diye düşünüyorum. 'Mesela geçmişinizden utanabildiğinizi ve bu nedenle herkesin utanabileceğini düşünmüyor musunuz?' diye aklımdan geçiriyorum.

Metro'nun haberinde 19 yaşındaki şarkıcının söz konusu yorumu kısa süre önce ırkçılıkla suçlandığı videoya istinaden söylemiş olabileceği belirtildi. Eilish, Asya aksanıyla konuştuğu videonun ortaya çıkmasının ardından sert biçimde eleştirilmişti. 

Grammy ödüllü genç sanatçı video nedeniyle özür dilemişti. Eilish duyduğu pişmanlığa dair, "dehşete düştüm ve utandım" ifadelerini kullanmıştı. 

Şarkıcı 13 veya 14 yaşındayken çekildiğini belirttiği videoda Asyalılara karşı aşağılayıcı olarak nitelenen ifadeler kullanması nedeniyle "Kusmak istiyorum" demişti. 

 

Independent Türkçe, Metro, Vogue Avustralya

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU