Kılıçdaroğlu: Ekrem Bey'in rakibi artık Binali Bey değil YSK'dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Yüksek Seçim Kurulu, aldığı kararla İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini aslında itiraf ediyor. Bir itiraf kararı bu. Ekrem Bey'in rakibi de artık artık Binali Bey değil, Yüksek Seçim Kurulu" dedi

Kılıçdaroğlu İstanbul'da 15 Temmuz darbe girişiminde yaşamını yitiren Fatih Satır'ın ailesini ziyaret etti / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Yüksek Seçim Kurulu'nun hakkında soruşturma açılan il seçim kurulu başkanlarının 23 Haziran'da da görev yapmasına yönelik kararını yorumladı: 

"YSK aldığı kararla İstanbul seçimlerini haksız yere iptal ettiğini aslında itiraf ediyor. Bir itiraf kararı bu. Daha önce de benzer pek çok şeyler söylendi. Ama YSK'nın aldığı bu karar bir önceki iptal kararının geçersiz olduğunu, doğru olmadığını, bir anlamda ifade etti. YSK'nın kararı bizim açımızdan bir anlam ifade etmiyor. Ekrem Bey'in rakibi de artık Binali Bey değil. Ekrem Bey'in rakibi YSK'dır. İstanbullar inşallah bir haksızlığı giderirler verdikleri oylarla. YSK'nın artık hiçbir gerekçe üretemeyeceği bir çoğunluğa ulaşır ve dolayısıyla Ekrem Başkan, seçilen başkan yeniden ikinci kez yenilenen seçimlerde gelir ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur. 

"İstanbul 1453'ten bu yana İstanbul'dur"

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'İstanbul'u Konstantinapol olarak görenler var' sözlerini de değerlendirdi:

"Kim görüyor? Eğer isim varsa açıklasınlar. Birisi mi öyle görüyor, kim görüyorsa açıklasınlar. Devletin en tepesindeki koltuğa oturan kişi halkı yanıltmamalı, halka yalan söylememeli. İstanbul 1453'ten bu yana İstanbul'dur. İstanbul için iki ismi asla unutamayız. Birisi Fatih Sultan Mehmet'tir. İkincisi işgal altındaki İstanbul'u kurtaran Gazi Mustafa Kemal'dir. Her dönemde İstanbul'un adı İstanbul'dur. Halkın kafasını karıştırmaya kimsenin hakkı ve yetkisi yoktur. Eğer birisi söylemişse, onun söylediği ifadeyi kullanmışsa çıksın söylesin, 'sen niye bunu söyledin?' diye. Kendisi kullanıyor onu, kendisi ifade ediyor. Onun dışında kimsenin ifade ettiği yok."


AA

DAHA FAZLA HABER OKU