Aleyna Çakır'ın ölümünden baş şüpheli olan Ümitcan Uygun serbest bırakıldı

Aleyna Çakır'ın ölümünün baş şüphelisi Ümitcan Uygun'un avukatı, uyuşturucu kullandığı görüntüler nedeniyle 6 aydır tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildiğini duyurdu

Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerinin sosyal medyada yer alması üzerine gözaltına alınarak tutuklanmıştı / Fotoğraf: Twitter

Aleyna Çakır'ın evinde asılı halde ölü bulunmasının baş şüphelisi olan Ümitcan Uygun, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri nedeniyle tutuklu bulunduğu cezaevinden tahliye edildi. 

Sabah'ın haberine göre, 'Uyuşturucu ve Uyarıcı Madde Kullanmak ve Kullanılmasını Alenen Özendirmek' suçundan 6 aydır tutuklu olan Uygun'un tahliye edildiğini avukatı Hayri Çağatay Cengiz duyurdu.

10 yıla kadar hapsi isteniyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Örgütlü Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen soruşturma tamamlanarak, şüpheliler Ümitcan Uygun ile Fadime Büşra G. hakkında iddianame düzenlendi.

Mahkemece kabul edilen iddianamede, şüpheli Ümitcan Uygun ile Fadime Büşra G.'nin, uyuşturucu kullanırken çekilen görüntülerini sosyal medya üzerinden paylaşarak, 'uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek' suçunu işledikleri anlatıldı. İddianamede, şüpheli Uygun'un görüntülerin eski olduğunu ve kendisi tarafından sosyal medyada paylaşılmadığını söylediği belirtildi. Ayrıca, şüpheli Fadime Büşra G.'nin uyuşturucuyu Ümitcan Uygun’nun temin ettiği yönündeki ifadesi iddianamede yer aldı.

uu.jpg

Ankara Emniyeti Ümitcan Uygun'un gözaltına alındığını bu fotoğrafı servis ederek duyurmuştu​​​​​​​

 

Her iki şüphelinin de 'uyuşturucu kullanımını alenen özendirmek' suçunda 5 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Ümitcan Uygun hakkında Çakır’ın (Seman Esen) ölümüyle ilgili yürütülen soruşturma ise sürüyor.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU