Hindistan'da sahte aşı mağdurunun koronavirüs testi pozitif çıktı

İkinci Kovid-19 dalgası sırasında Mumbai sorunlu bölgelerden biri haline gelmişti

Bir sağlık çalışanı, aşılama çalışmaları sırasında AstraZeneca-Oxford'un Kovid-19 aşısı Covidshield'ı hazırlıyor (AFP) 

Hindistan'ın ilk sahte aşı dolandırıcılığının kurbanları arasında yer alan genç kadının Kovid-19 testi pozitif çıktı.

31 yaşındaki Jaina Sanghavi, Mumbai'deki Hiranandani Heritage adlı toplu konut kompleksinde sahte Kovid-19 aşısı yapılan 390 kadar kişi arasında yer alıyor.

The Times of India'nın haberine göre Sanghavi, cumartesi günü Mumbai'de hastaneye kaldırıldı. Sanghavi, o zamandan beri kendisine Remdesivir de dahil çeşitli iğneler yapıldığını söyledi.

Hastane faturalarının daha şimdiden yüzbinlerce Hindistan Rupisi'ne ulaştığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sanghavi, "Maddi stresin yanı sıra, 6 yaşındaki kızımı Nalasopara'da ailemle bırakmanın duygusal stresini de yaşıyorum. Kızımın burun akıntısı var, bu da beni endişelendiriyor. Ayrıca okula çevrimiçi derslerle devam ediyor ve sınavları yaklaşıyor, yanında olmadığım için kendimi kötü hissediyorum" dedi.

Ayrıca haberde, 31 yaşındaki kadının, "Tüm bunlar zamanında aşılanmak için kayıt yaptırmamıza rağmen oldu. Şu anda ilk dozumun tamamlanması için gereken sürenin yarısı dolmuş olacak, ikinci dozu da sonraki ay olacaktım" dediğini aktardı.

Bu arada yetkililer, aşı şişelerinde ne olduğuna dair polisten henüz bir rapor gelmediğini iddia etti. Geçen ay polis bir soruşturma başlatmış ve bir kişiyi tutuklamıştı.

Yerel belediyeden bir yetkili, "Haziranın son haftasında sağlık görevlilerinden oluşan ekip de bu topluluğu ziyaret etti ve sakinlerin sağlık durumları da telefon üzerinden kontrol edildi" dedi.

Hindistan hükümetinin verilerine göre Maharaştra, 6,1 milyondan fazla vakayla en fazla Kovid-19 teşhisi konan eyalet oldu. Şimdiye kadar eyalette 37 milyon dozdan fazla Kovid-19 aşısı uygulandı.

Aşı dolandırıcılığı, nisanla haziran ayları arasındaki iki aylık süre zarfında 12 sahte merkezde gerçekleştirildi.

Dolandırıcılar, ikinci dalganın nisan ayında kontrolden çıkması üzerine halkın çaresizliğinden ve resmi aşı merkezlerindeki süreğen doz kıtlığından faydalanarak aşı olma telaşından çıkar sağlamaya çalışmıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/asia

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU