Simpsonlar, Richard Branson'ın uzay uçuşunu 2014'te "tahmin etmiş"

İleriyi tahmin eden görüntü 2014 tarihli "Savaş Sanatı" adlı bölümde yer alıyor

(AFP)

Simpsonlar, 2014 tarihli bir bölümünde yer alan, Sir Richard Branson'ın sıfır-yerçekiminin keyfini çıkardığı görüntünün viral olmasının ardından bir kez daha "geleceği öngörmekle" nam saldı.

Branson bu hafta, Virgin Galactic uçuşuyla uzayın kenarına başarıyla ulaşmıştı. Şirketin tam mürettebatlı ilk testinde uzay uçağına Virgin patronu da binmişti.

Branson'ın sıfır-yerçekiminde süzülürken çekilen fotoğrafları, Simpsonlar'daki görüntüye o kadar benziyordu ki bu durum Twitter kullanıcısı Aditya Kondawar'ı, "Simpsonlar dizisi her Lanet şeyi nasıl tahmin edebiliyor?" diye sormaya sevk etti.
 

 

Branson'ın uzaydaki görüntüsü, dizinin 25. sezonunun 15. bölümü olan 2014 tarihli "Savaş Sanatı"ndan (The War of Art) alınmıştı. Söz konusu bölümde, sanat taklitçisi Klaus Ziegler (Max von Sydow) Lisa'ya, "takitçiliğin tüm dünyadaki insanlara zevk verdiğini" söylüyor. Ziegler konuşurken, farklı yerlerde sanat eserlerine bakan kişiler görüyoruz. Bunlar arasında, uzay gemisinde hava asılı duran Branson da yer alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Virgin Galactic'i 2004'te kuran Branson uzun zamandır ticari uzay yolculuğu savunucusu olarak biliniyor. Nihayetinde sıfır yerçekimine yaptığı yolculuk, bu nedenle Simpsonlar yazarları tarafından açıkça önceden ele alındı.

"Savaş Sanatı", Branson'ın göründüğü 4 Simpsonlar bölümünden biri. Branson en belirgin biçimde, Bay Burns'ün Flanders-vari komşusu olarak kendisini seslendirdiği 2015 tarihli "Prenses Rehberi" (The Princess Guide) bölümünde yer alıyor. Branson, Burns'ü "Hey-Dibbley-Do, komşuu!" diye selamlıyor. Burns ise, "Aptal Branson" diye yanıt veriyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU