Avrupa İlaç Ajansı'ndan delta varyantına karşı iki doz aşı çağrısı

Avrupa İlaç Ajansı (EMA) Kovid-19 aşılarının Delta varyantına karşı koruma sağlayabilmesi için Covid-19 aşısının iki dozunun da yaptırılması gerektiğini vurguladı

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC)  ağustos sonuna kadar Delta varyantının AB'deki türlerin yüzde 90'ını oluşturacağı konusunda uyardı  / Fotoğraf: AA

Avrupa Hastalıkların Önlenmesi ve Kontrol Merkezi (ECDC) ile Avrupa İlaç Ajansı (EMA), Avrupa Birliği'nde (AB) vatandaşlara aşı olma çağrısında bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Euronews'da yer alan habere göre, Avrupa Birliği çapında aşılama kampanyasının hızlanmasına rağmen yeni vaka satısında artış görüldüğüne dikkat çeken ajanstan yapılan açıklamada "Ön çalışmalar Kovid-19 aşılarının iki dozunun Delta varyantına karşı yeterli koruma sağladığını gösteriyor" denildi.

EMA, ülkelere Delta varyantının etkisinin kontrol altına alınması için aşılama programlarını hızlandırma çağrısı yaptı. ECDC, ağustos sonuna kadar Delta varyantının AB'deki türlerin yüzde 90'ını oluşturacağı konusunda uyardı.

Aşılamanın hızlandırılması çağrısı yapan ECDC, söz konusu varyantın toplum içinde yayılmasını önlemek için maske ve sosyal mesafe kurallarına uyulmasını tavsiye etti.

EMA da yaptığı yazılı açıklamada "Virüse karşı en üst düzeyde korumadan yararlanmak için ürün bilgileri doğrultusunda önerilen aşılama sürecine uyulması hayati önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

EMA, iki dozunu onayladığı aşıların Pfizer/BioNTech, Moderna ve AstraZeneca olduğunu yineledi. 

Avrupa Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre, ağustos ayının sonunda Koronavirüs vakalarının yüzde 90'ı Delta varyantı olacak. Araştırmalar, bu varyantın yüzde 40-60 arasında daha bulaşıcı olduğunu gösterdi.

 

Euronews, AA

DAHA FAZLA HABER OKU