15 Temmuz gazisinden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu: Sistemli şekilde FETÖ’ye yardım etti

15 Temmuz Gazisi Nejmettin Utuş, Gazeteci Murat Ağırel’in “Parsel Parsel” kitabındaki iddialar nedeniyle eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu

15 Temmuz gazisi emekli polis memuru Nejmettin Utuş, Melih Gökçek hakkında "FETÖ'ye yardım" suçlaması ile suç duyurusunda bulundu / Fotoğraf :AA

15 Temmuz gecesi AK Parti Genel Merkezi önünde 2 bacağından ve sağ kolundan yaralanan emekli polis memuru Nejmettin Utuş, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Utuş suç duyurusunda, Gökçek’in “Silahlı suç örgütüne üye olma, suç örgütüne yardım etme, terörün finansının sağlanması, görevi kötüye kullanma ve terör örgütü propagandası yapma” suçlarını işlediğini iddia etti.

1.jpg
Fotoğraf: Independent Türkçe

 

“Sistemli şekilde örgüte yardım etti”

Suç duyurusunda şu ifadelere yer verildi:

“Bu noktada açıkça görülmektedı̇r kı̇ şüphelı̇, örgüt lehı̇ne bı̇r kez ı̇kı̇ kez değı̇l sı̇stemlı̇ ve ı̇stı̇krarlı bı̇r şekı̇lde kamusal yetkı̇lerı̇nı̇ haı̇n örgüte maddı̇ menfaat sağlamak amacıyla kullanmak suretı̇yle terör örgütüne yardım etme saı̇kı̇yle ve kastıyla hareket etmı̇ş ve her bı̇r örneğimizde ayrı ayrı olmak üzere terör örgütüne malı̇ kaynak yaratmış, destek sağlamıştır. Somut olayda eldeki somut delillere bakıldığında şüphelinin kasten örgüte menfaat sağlayacak şekilde işlemler yaptığı açıkça ortadadır. Tüm bu açıklananlardan anlaşıldığı üzere örgüt üyeleriyle girift ilişkiler kurularak terör örgütü üyeliği suçu işlenmesi şüphesinin doğmasının yanısıra, FETÖ/PDY’ye mali destek sağlaması suretiyle gerek TCK’nın 220/7. maddesi gerekse Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’un 4. maddesi uyarınca şüpheliler tarafından suç örgütüne yardım etme suçu, terör örgütünü övmek ve aklamaya çalışmak suretiyle TMK 7. maddesi uyarınca terör örgütü propagandası suçu işlenmiştir. Dilekçemizde sayılan vakıalar ve hukuki gerekçeler ışığında şüpheliler hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasını talep ederiz”

"Parsel Parsel" kitabını suç delili olarak sundu

Mejmettin Utuş, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusunda Gazeteci Murat Ağırel’in “Parsel Parsel” kitabını da hukuki delil olarak gösterdi.

Suç duyurusu sonrası açıklama yapan Nejmettin Utuş, şu ifadelere yer verdi:

“Bazı AKP mensupları, bürokratlar ve hatta bakanlar; zengin hısım, akraba ve iş ortaklığı olan FETÖ’cü darbecileri korumak için onursuz bir yarış içine girdiler ve üzülerek söylüyorum ki bunda da muvaffak oldular. Bu yapılan ihanetlere karşı sayın bakanlar, Abdülhamit Gül ve Süleyman Soylu’nun, emniyet müdürlerinin ve savcıların kayıtsız kalması son derece üzücü ve manidardır. Sayın Bakan Abdülhamit Gül adaletten ve hukuktan bahsediyor. Bank Asya’nın önünden geçenlerin tutuklandığı ve cezaevine atıldığı bir ülkede, milyarlarca lira servet edinmiş FETÖ’cü iş adamları FETÖ borsasıyla serbest bırakılıyorsa eğer soruyorum; nerede adalet nerede hukuk?”

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU