Akit yazarı: FETÖ’ye sahip çıkan CHP de darbeden sorumlu!

"17 Aralık 2013- 15 Temmuz 2016 arasındaki dönemde FETÖ’cüleri cesaretlendiren kim var ise, darbecilerle birlikte hesap vermesi gerektiğini söylüyorum"

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP’nin geçmişte FETÖ’ye sahip çıktığını iddia ederken “17 Aralık 2013- 15 Temmuz 2016 arasındaki dönemde FETÖ’cüleri cesaretlendiren kim var ise, darbecilerle birlikte hesap vermesi gerektiğini söylüyorum!” dedi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında geçmişte Gülen cemaati olarak bilinen yapıyla AK Parti arasında yaşanan dershane krizini hatırlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Daha sonra “17 Aralık 2013’ten, 15 Temmuz 2016’ya giden yolda, yaşanan şu gelişmelerde hep FETÖ’cülerden yana tavır alanlar, aslında 15 Temmuz darbe girişiminden de sorumlu değiller midir?” diye soran Akit yazarı yazısının devamında özetle şunları savundu:

17-25 Aralık’ta, çok net olarak görünen FETÖ emniyet darbesi sonrasında, sorumlular görevden alındığında, FETÖ’cü emniyetçilere destek çıkan CHP’liler, aslında 15 Temmuz’a giden yolda, darbecilerle birlikte sorumlu değil midir?

17 Aralık’ın hemen ertesi günü. Tüm siyasi partiler, iktidardaki AK Parti ile birlikte.. FETÖ’cülere tavır almış olsalardı.. Bu yapının tüm elemanları, el birliği ile devletten tasfiye edilseydi. 

Varsayalım, TSK içindekiler de tespit edilemeseydi. Yine de darbeye cesaret edebilirler miydi? Ben, “edemezlerdi” diyorum.. Onun için de.. 17 Aralık 2013- 15 Temmuz 2016 arasındaki dönemde FETÖ’cüleri cesaretlendiren kim var ise, darbecilerle birlikte hesap vermesi gerektiğini söylüyorum!

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU