Elon Musk "uzaya saldıran" kişilere yönelik şiir paylaştı

(AP)

Milyarderlerin dünyayı terk etme yarışı devam ederken Elon Musk "uzaya saldıran" kişiler hakkında bir şiir paylaştı.

Musk, şiirin hedeflediği kişileri açıkça belirtmese de paylaşım, devasa servetlerini dünyadaki sorunları çözmek yerine uzay gezileri finanse etmek için kullanan milyarderlere yönelik eleştiriler artarken geldi.

Benzer eleştiriler bu hafta sonu Virgin Galactic uzay uçağıyla uçan Richard Branson'a yöneltilmişti. Amazon'un kurucusu Jeff Bezos da aynı yönde birçok eleştirinin hedefi oldu. Ünlü milyarder 20 Temmuz'da Blue Origin roketlerinden birine binecek.

Hem Branson hem de Bezos, uçuşlarını uzay turizmi girişimlerini teşvik etmenin yanı sıra dünyadaki insanlara ilham verdiğini söyleyerek öne çıkarmıştı.

Musk da “uzay umudu temsil eder” dediği şiirinde benzer bir yaklaşım benimsedi ve bu tür girişimlere şüpheyle yaklaşanlara karşı çıktı.
 


Şiir, Musk'ın önceki açıklamalarının yankısını taşıyor, bunlara Mars'ta yaşama planlarının hayatın sürmesini sağlamak adına yaşamı "çok gezegenli" hale getirmeye yönelik daha geniş bir planın parçası olduğunu öne sürmesi de dahil.

Branson'ın Unity 22 uzay uçağının yapacağı bir sefer için yer ayırttığı söylenen Musk, Branson'ın yeni uzay yarışıyla ilgili söylemlerine de destek veriyor gibi görünüyor. Musk, XKCD'nin yaratıcısı Randall Munroe'dan bir alıntının yanı sıra Virgin'in kurucusunun yolculuğundan bir video'nun yer aldığı bir tweet'e destekleyici bir yanıt verdi.
 


Musk, Branson'a da benzer şekilde destekleyici tweet'ler göndermişti. İkili, Twitter'da birbirlerini desteklediklerini gösteren mesajlar paylaşmış ve Musk, hafta sonu fırlatma için Virgin Galactic'in Spaceport America üssüne seyahat etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ne var ki bu yeni uzay yarışı devam ederken ve Musk dizeler paylaşırken bazıları uzaya odaklanmış farklı milyarderler arasındaki büyüyen yarışı eleştirmek için başka bir şiire işaret etti. Vice'ta bu hafta yayımlanan bir makale, Gil Scott-Heron'un 1970'te yazdığı ve bazılarının Ay'da yürürken bazılarının hâlâ Dünya'da yoksulluk içinde yaşadığı gerçeğini eleştiren "Whitey on the Moon" (Beyaz Adam Ay'da) adlı eserine işaret etmişti.

Diğerleriyse milyarderler arasında özel roketlerle uzaya seyahat etme yarışını eleştirmek için daha yeni yöntemler kullandı.

Örneğin viral olan bir imza kampanyasında, Jeff Bezos'un yolculuğu sonrası Dünya'ya dönmesinin yasaklanması talep ediliyor. Kampanya salı günü itibarıyla yaklaşık 160 bin imza toplamıştı.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU