Volkan Demirel, Fenerbahçe'ye veda etti

Başkan Ali Koç ve Volkan Demirel düzenledikleri basın toplantısında ayrılık kararını duyurdu

Fotoğraf: AA

Fenerbahçe Futbol Takımı'nda 17 yıl kalesini koruyan, son 2 sezon da yardımcı antrenörlük yapan Volkan Demirel ile yollar ayrıldı

Ayrılık haberini Fenerbahçe'de Başkan Ali Koç ve Volkan Demirel, Ülker Stadyumu 1907 Tribünü'nde düzenlediği bir basın toplantısında duyurdu.  

Volkan Demirel’in Fenerbahçe’den ayrılmak istediğini ve bu isteğin kabul edildiğini açıklayan Başkan Koç, şunları söyledi:

Volkan Demirel için toplandık. Bir Volkandır Fenerbahçe. Bu lakabıyla Fenerbahçe taraftarının gönülden sahiplendiği efsaneleşmiş biridir. Volkan, Kartalspor'dan Fenerbahçe'ye geldikten sonra başka hiçbir takımın formasını giymemiş, duruşuyla, Fenerbahçe değerlerine sahip çıkmasıyla tarihe geçmiştir.

Volkan Demirel, hocalık kariyerine de burada başladı. Geldiğimiz nokta itibarıyla Volkan ile görüşme yaptık. Hocamız kendi ekibinde Volkan'ın olmasından memnuniyet duyacağını söylemesine rağmen Volkan, bir müddet ayrılmak istediğini söyledi.

Ben biraz pres yaptım, kal ve bu tecrübeli kadroyla deneyim kazan dedim. Ama o istemedi ve iddialı bir tarih vererek o tarihte Fenerbahçe'ye teknik direktör olacağını söyledi. Gökhan Gönül ile de yollarımızı ayırdık ve o da benim için zor bir vedaydı. Ona da kariyerinde başarılar diliyorum.

'Fenerbahçe kimseyle kötü ayrılmadı'

Volkan Demirel'e Fenerbahçe’nin kapısının her zaman açık olduğunu belirten Koç, “Biz kendisine yurtdışında yakın olduğumuz kulüplerde bir programa gitmesi teklifinde de bulunduk. Bunu da değerlendirmek isterse değerlendirebilir” dedi.

Fenerbehçe’nin son üç yılda kimseyle kötü ayrılmadığını söyleyen Koç, "3 sene boyunca çok acılı günlerimiz oldu. Planladığımızdan, hedeflediğimizden çok daha fazla antrenör değişikliklerimiz oldu ama Fenerbahçe kimseyle kötü ayrılmadı. Ayrılan hiçbir antrenörümüzün ardından 'Bu şöyle yapardı, bu böyle yapardı' demedik. Bu kulübe hizmet etmiş herkesin gönlümüzde yeri vardır. Bazen planlar tutmaz. Biz bunları yaşadık, istemeyerek değişiklikler yaptık ama kimsenin arkasından konuşmadık" ifadelerini kullandı.

Bu beni değerli hissettirdi

39 yaşındaki genç antrenör ise aldığı kararı "20 yıl önce buraya girdiğimde; delikanlı, henüz ne yapacağını bilmeyen bir genç vardı. Ama şu an 40 yaşında ne yapacağını bilen, kararlı bir Volkan var. Hedeflerim var, yoluma devam etmeye çalışacağım. Ayrılma kararını sezon bitiminde vermiştim. 2 senedir Fenerbahçe'de antrenörlük yapıyorum ve çok güzel imkanlarla çalıştım" ifadeleriyle duyurdu.

"Çok teknik adamlar geldi çok futbolcular geldi. Hiçbirinin gidişi için basın toplantısı düzenlenmedi. İlk defa ben bu durumla karşı karşıya kalıyorum. Bu beni değerli hissettirdi" diyen Demirel, şu ifadeleri kullandı:

20 yıl önce buraya girdiğimde; delikanlı, henüz ne yapacağını bilmeyen bir genç vardı. Ama şu an 40 yaşında ne yapacağını bilen, kararlı bir Volkan var. Hedeflerim var, yoluma devam etmeye çalışacağım. Ayrılma kararını sezon bitiminde vermiştim. 2 senedir Fenerbahçe'de antrenörlük yapıyorum ve çok güzel imkanlarla çalıştım. Ersun Yanal'ın ekibiyle birlikte ve son dönemde de Emre Belözoğlu ile birlikte elimizden geleni yapmaya çalıştık. Erol Bulut hocamızla da öyle.

Artık kendi başıma bir şeyler yapabileceğimi hissettim ve bu kararı aldım. Pereira gelmeden önce de takımla çalışma ortamı buldum. Yardımcı olan Zeki ve Fatih hocama teşekkür ediyorum.

Demirel gelecek planlarını ise "Önümde çok güzel bir kariyer olacağını düşünüyorum. Bu kariyeri de elimden geldiği kadar Fenerbahçe'ye layık bir şekilde yürütmek istiyorum. Şu an için 3-4 tane opsiyonum var. Konuşmalar var, isteyenler var. Onları değerlendirmek için biraz zaman gerekiyor. Aceleye gerek yok, doğru kararı vermeye çalışacağım" sözleriyle anlattı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU