EURO 2020'de şampiyon İtalya: 53 yıl sonra Avrupa'nın zirvesinde

İngiltere - İtalya maçının normal süresi 1-1 sona erdi. Uzatmalarda da gol sesi gelmezken şampiyonu penaltılar belirledi. İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, kupanın sahibi oldu

Fotoğraf: UEFA

EURO 2020'de şampiyon İtalya oldu.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 tamamlanan final maçında İngiltere'ye penaltılarda 3-2 üstünlük sağlayan İtalya, kupanın sahibi oldu.

1968’den sonra ikinci kez Avrupa Şampiyonu olan İtalya, 53 yıl sonra Avrupa'nın zirvesine oturdu. 

İki takım son olarak EURO 2012'in çeyrek finalinde eşleşmişti. İtalya-İngiltere maçında gülen taraf yine İtalyanlar olmuştu. Gök Mavililer, 120 dakikası 0-0 biten maçta penaltılarla tur atlamayı başarmıştı.

Maçtan önemli anlar:

Wembley’de karşı karşıya gelen Roberto Mancini yönetimindeki İtalya ile Gareth Southgate'li İngiltere maçında gol sesi erken geldi.

Hızlı gelişen İngiltere atağında sağ kanattan Kieran Trippier'ın yaptığı orta ile arka direkte buluşan Luke Shaw'ın gelişine vurduğu şutta meşin yuvarlak İtalya ağlarıyla 2. dakikada buluştu ve İngiltere 1-0 öne geçti.

35. dakikada ise orta sahadan aldığı topla hareketlenen Chiesa'nın ceza sahası dışından vurduğu şutta top az farkla auta çıktı ve İtalya beraberlik golünden oldu.

İlk yarı, İngiltere’nin 1-0 üstünlüğünde sona erdi.

67’de beraberlik

Dakika 67’ye gelindiğinde İtalya beraberlik golünü buldu. Bonucci, skoru 1-1'e getirdi. Berardi'nin sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunu Giorgio Chiellini arka direkte bulunan Marco Verratti'ye indirdi, Verratti'nin kafa vuruşu önce kaleci Jordan Pickford, daha sonra da direkten dönerek altıpas içerisinde bulunan Leonardo Bonucci'ye geldi. Bonucci'nin gelişine çektiği şut İngiltere ağları ile buluştu.

Maçın sonuna 6 dakikalık uzatma eklenmesine rağmen normal süre 1-1 sona erdi.

İlk 15 dakikalık uzatmada gol sesi çıkmadı.

İtalya'da Berardi, Bonucci, Bernardeschi penaltı atışlarını golle değerlendirirken, Belotti ve Jorginho ise penaltıdan faydalanamadı.

İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

Bu sonuçla İtalya, 53 yıl aranın ardından turnuvada ikinci kez şampiyonluğa ulaştı.

Öte yandan, 86. dakikada saha içine izinsiz giren bir taraftar, güvenlik görevlileri tarafından uzun uğraşların ardından durdurularak sahadan çıkarıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU