Erbakan: İktidara düşmanlık için değil, bu yanlışlarından dönmeleri için uyarıda bulunuyoruz

Erbakan konuşmasında, "Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu düzeni değiştireceğiz. Fakirden alıp, zengine veren bu sistemi ortadan kaldıracağız" dedi

Fotoğraf: Independent Türkçe

Yeniden Refah Genel Başkanı Fatih Erbakan, Balıkesir'de partisinin olağanüstü kongresine katıldı.

Erbakan, 'siyaseti intikam almak için yapmadıklarını, milletin derdine derman olsun da kim olursa olsun anlayışında' hareket ettiklerini belirterek, "Eski dost düşman olmaz. Biz iktidara düşmanlık yapmak için değil, bu yanlışlarından dönmeleri için uyarıda bulunuyoruz. Bu kardeşlik hukukun gereğidir. Kul hakkı, tüyü bitmemiş yetimin, mazlumun hakkı, en çok dikkat etmemiz gereken konuların başında geliyor" dedi.

"Fakirden alıp zengine veren bu sistemi kaldıracağız"

'Bu değirmene su taşımak için 83 milyon vatandaşın zamlarla ve vergilerle limon gibi adeta suyunun sıkıldığını' ifade eden Erbakan sözlerine şöyle devam etti: 

1 Temmuz 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, elektrik fiyatlarında tüm abone grupları için “yüzde 15” oranında artış yapıldı. Böylece dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş şekilde, son 3,5 yılda elektriğe toplamda yüzde 122 oranında zam yapılmış oldu! Doğalgaz da yüzde 100 zamlanmış oldu. Ne manaya geliyor bütün bu anlattıklarımız? İmtiyazlı holdinglere milyar dolarlar aktarmak için, kendi çevresindekilere devletten 5 maaş, 11 maaş, 17 maaş verebilmek için, zamla vergiyle milletin suyunu çıkartmak, MKE’yi, TEİAŞ’ı, tank paleti ne bulursa satmak… Bu değirmene su taşımak için, 83 milyonu sıkıp suyunu çıkartmak… Hayır bu böyle gitmez! Fakiri daha fakir, zengini daha zengin yapan bu düzeni değiştireceğiz. Fakirden alıp, zengine veren bu sistemi ortadan kaldıracağız.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU