BTS'in en zengin üyesi hangisi?

Pop yıldızları servetleri kadar yüklü miktarda bağış yapmalarıyla da biliniyor

Dünyaca ünlü K-pop grubu Siyahilerin Hayatı Önemlidir (Black Lives Matter) hareketine yaptığı yüklü bağışla dikkat ekmişti (AFP)

Piyasaya sürdükleri albüm ve şarkılarla rekor üstüne rekor kıran K-pop grubu BTS müzikal başarılarının yanı sıra ciddi bir servetin de sahibi. 

Forbes'un 2020 verilerine göre Güney Koreli pop grubu dünyanın en çok kazanan ünlüleri arasında 47. sırada yer almıştı. Bununla birlikte BTS üyelerinin albüm, ürün ve tur gelirlerinin yanı sıra plak şirketleri Hybe'da da hisseleri bulunuyor. 

Her bir üyenin hissesi 19 Haziran itibarıyla yaklaşık 17 milyon dolara yükselmişti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

South China Morning Post'un haberine göreyse grubun en zengin üyesi, Mart 2018'de yayımlanan "Hope World" albümünün başarısı sayesinde J-Hope. Önemli bir satış geliri elde eden şarkıcının servetinin 24 ila 26 milyon dolar (yaklaşık 207 ila 225 milyon TL) olduğu tahmin ediliyor. 

Şarkı sözleri yazan, parçaların prodüksiyonunu üstlenen, IU'nun Eight şarkısı ve Lee So-ra'nın Song Requst parçası gibi birçok popüler çalışmada yer alan Suga, J-Hope'un hemen arkasında yer alıyor. Müzisyenin 23 ila 25 milyon dolar (yaklaşık 199 ila 216 milyon TL) serveti olduğu düşünülüyor. 

Grubun lideri RM'inse tahminen 20 ila 22 milyon dolar (yaklaşık 173 milyon ila 190 milyon TL) serveti bulunuyor. 

BTS'in geri kalan üyeleri Jimin, Jungkook, V ve Jin'in servetleriyse 20 milyon dolar (yaklaşık 173 milyon TL) civarında. 

V daha önce 30'undan sonra aktörlük yapmak isteyebileceğini söylemişti ve Jin'in de kardeşiyle birlikte işlettiği bir Japon restoranı bulunuyor. Bu da K-pop grubunun üyelerinin farklı projelerle servetlerini katlayabileceklerine işaret ediyor. 

Ancak pop yıldızları genç yaşlarında elde ettikleri servetleri kadar yaptıkları yardımlarla da biliniyor. Yakın zamanda J-Hope ve Jimin'in okullara ve yardıma muhtaç çocuklara yaptıkları yüklü yardımlar gündem olmuştu. 

 

Independent Türkçe, South China Morning Post, Forbes

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU