Tahran'da bir parkta patlama meydana geldi

"Belirsiz bir cisim patladı. Herhangi bir hasar veya yaralanan olmadı"

Patlama, başkent Tahran'daki Millet Parkı’nda meydana geldi / Fotoğraf: Mehr Haber Ajansı
 

İran devlet televizyonu, dün akşam geç saatlerde Tahran'ın kuzeyinde bulunan bir parkta 'belirsiz bir cismin' patladığını, olayda can kaybının olmadığını bildirdi.

İran devlet televizyonu muhabiri, "Belirsiz bir cisim patladı. Herhangi bir hasar veya yaralanan olmadı" dedi.

Tahran Vali Yardımcısı Hamid Rıza Goderzi, Tasnim haber ajansına verdiği demeçte, "Millet Parkı'nda bir patlama kaydedildi. Kazanın boyutları ve nedenlerini araştırıyoruz; verilerin kesinleşmesinin ardından bilgi vereceğiz" dedi.

ISNA'nın haberine göre, İtfaiye Sözcüsü Celal Maleki ise "Tahran'ın kuzeyinde bir patlama olduğuna dair vatandaşlardan çok sayıda telefon aldık. Çağrılar parkın yakınlarındaki bölgelerden geldi. Ancak henüz kesin bir bilgi mevcut değil. Kaza mahallini incelemeleri için kurtarma ekipleri sevk edildi" açıklamalarında bulundu.

Görgü tanıklarının ifadelerine yer veren Tasnim haber ajansı, patlamanın paniğe yol açtığını, bir kişinin bölgeden dumanlar yükseldiğine dikkati çektiğini bildirdi.

Bir görgü tanığı, "Olay mahallindeydim ve yerin yarılıp yangının çıktığını gördüm. Bir an deprem oluyor sandım" dedi.

İran'da bu tarz olaylar nadir gerçekleşirken, son yıllarda bazı hassas askeri ve nükleer tesisler hedef alınıyor. İran, İsrail'i nükleer programıyla ilgili tesislere ve bilim insanlarına yönelik saldırı düzenlemekle suçlarken İsrail ise bu iddiaları ne yalanlıyor ne de onaylıyor.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Elif Turan

Independent Arabia

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU