Suudi Arabistan Hac ibadetinde sorun yaşamamak için çalışmalarına devam ediyor

Müsteşar, bakanlığın Mekke’de maske kullanılmaması ve sağlık protokollerine uyulmaması noktasında yaşanacak herhangi bir ihlal veya suiistimali yakından takip edeceğini ifade etti

Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Hac ibadeti için heyecanlı bekleyiş devam ederken, yaşanabilecek aksaklıkları ve sorunları yakından takip etmek amacıyla Mekke’nin birçok noktası kameralarla donatıldı.

Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanlığı bu çerçevede hacıların ibadet esnasında bulunduğu çeşitli bölgelere 50'si akıllı olmak üzere yaklaşık 150 kamera yerleştirdi.

Hac ve Umre Bakanlığı Müsteşarı Dr. Amr el-Meddah yaptığı açıklamada, bakanlığın hacıların güvenliği ve emniyetini sağlamak için kutsal bölgede en doğru noktalara yerleştirilen 100 kameraya ek olarak 50 akıllı kamera ile entegre bir görsel izleme ağına sahip olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amr el-Meddah’ın Şarku’l Avsat’a verdiği demeçte, kurulan akıllı kamera sistemi aracılığıyla kalabalığı takip edebileceklerini belirterek kameraların doğrudan bakanlık sitemine bağlı olduğuna işaret etti.

Müsteşar, bakanlığın Mekke’de maske kullanılmaması ve sağlık protokollerine uyulmaması noktasında yaşanacak herhangi bir ihlal veya suiistimali yakından takip edeceğini ifade etti. Ayrıca termal kameralar aracılığıyla ziyaretçilerin ateşinin takip edileceğini bildiren yetkili, hacılardan birinin ateşinin yükselmesi durumunda bu kameraların sorunu zamanında ele almak için derhal uyarı göndereceğine işaret etti.

Öte yandan Mekke Belediyesi bu yıl Hac planını uygulamak üzere 15 bin kişi işe alırken, yol, köprü, tünel ve aydınlatma güvenliği için bir dizi saha ekibi görevlendirdi. Hac Güvenlik Kuvvetleri Yönetimi ise Hac ibadeti başlamadan 52 ihlal yaşandığını ve bu ihlallere karşı gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığını belirterek, söz konusu şahıslara 10 bin riyal para cezası verildiğini bildirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Independent Türkçe için çeviren: Şarku'l Avsat

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU