TikTok nihayet videoları ileri sarmaya izin veriyor

(AFP)

TikTok yeni, çok daha uzun gönderi özelliğini piyasaya sürerken nihayet kullanıcıların da videoları ileri sarmasına izin verecek.

Şirket her zaman kısa videolarda uzmanlaşmış ve bu yüzden ileri sarma muhtemelen birçok kullanıcının önceliklerinde ilk sıralarda yer almamıştı. TikTok yeni bir güncellemeyle bu kısa videoları biraz daha uzun hale getiriyor.

Şirket geçenlerde kullanıcıların hepsi için maksimum video uzunluğunun 60 saniyeden üç dakikaya çıkarılacağını duyurarak daha uzun paylaşımlara imkan sağladı.

Fakat bununla beraber belirli bir paylaşımın belirli kısımlarını izlemek muhtemelen daha zor hale gelecek çünkü o kısımları tekrar izlemek için paylaşımın tamamını izlemek gerekecek.

Artık şirket kullanıcılarına videoları tekrar tekrar izlemek sorunda kalmadan videoyu ileri ve geri sarma imkanı sunuyor.

Bu seçenek videoların altında görünecek ve YouTube gibi daha geleneksel video platformlarındaki seçeneklerle aynı şekilde kullanılabilecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellik kullanıma sunulma sürecinde gibi görünüyor, dolayısıyla bütün kullanıcılar bu seçenekten faydalanamayabilir ya da bu özelliği her videoda uygulamak mümkün olmayabilir.

Şirket ayrıca süre göstergesini geleneksel olarak sadece daha uzun videolarda sundu, bu yüzden bu göstergenin hiçbir zaman paylaşımların tamamında yer almayabileceği söylenebilir.

Seçenek gösterildiğinde altta görülen süre çizgisinin biraz daha kalın bir versiyonu ortaya çıkacak.

Bir kez basmak süre çizgisinin görünümünü değiştirecek ve videodaki ilerlemeyi gösteren bir nokta belirecek. Bu noktayı tutarak videoyu ileri veya geri sarabilir ve gönderide belirli kısımları arayabilirsiniz.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU