Danışmanından, “Erdoğan, Akşener'in çok yakını ile 1 saat 45 dakika süren bir görüşme yaptı” iddiasına ilişkin açıklama

Can Ataklı, Akşener’e yakın bir partilinin Erdoğan’la görüştüğünü iddia etmişti. Murat İde'den açıklama geldi

Murat İde (önde) Fotoğraf: Instagram

İYİ Parti Genel Başkan Basın Danışmanı Murat İde, Korkusuz yazarı Can Ataklı’nın Meral Akşener’e yakın bir partilinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğü iddiasına ilişkin açıklama yaptı.

İde, “Merak eden olursa; Genel Başkanımız sayın Akşener 1 Temmuz Perşembe günü, Kocaeli ve ilçelerindeki ‘esnaflarımızla, vatandaşlarımızla görüştü.’ O gün yapılan görüşmeler, bundan ibaret” dedi ve güldü.

İde Twitter’dan ayrıca, “Unutmadan; çok yakınındakiler de, o gün yanındaydı zaten” diye yazdı.

Ataklı, Youtube hesabından bir video paylaşarak Akşener’e yakın bir partilinin Erdoğan’la görüştüğünü iddia etmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı’nın iddiasına göre, AK Parti'nin amacı, MHP ile olan ittifakını sonlandırarak İYİ Parti ile bir ortaklık kurmaktı.

Görüşmenin geçen perşembe ya da cuma yapıldığını aktaran Ataklı, şunları söylemişti:

Ayrıntılarına içeriğine birkaç gün içerisinde ulaşacağımı düşünüyorum. Şimdi belki ben bunları söyleyince olay ortaya çıkacak. Tayyip Erdoğan, Meral Akşener’in çok yakını birisi ile 1 saat 45 dakika görüşme yaptı. Geçtiğimiz perşembe ya da cuma günü. Bu kişi Meral Akşener’e çok yakın. Kim olduğunu söylemeyeceğim ama diyorum ki çok çok yakın, evinde. Daha önce de bu kişiyle yapılıyordu görüşmeler. Görüşmede, mealen söylüyorum benim anladığım kadarıyla söylüyorum; Tayyip Erdoğan’ın gidişattan memnun olmadığı, Bahçeli’ye asla artık güvenmediğini, her an oradan bir kazık yiyeceğine inandığını, fakat genel olarak toplumda da oylarının düşmekte olduğunu fark ettiğini, bu nedenle yetkilerinin bir bölümünü yeni bir oluşumla parlamentoya devretmeye hazır olduğunu, ama bunun karşılığında kendisi ve ciddi bir ekibi için ki 300-400 kişiyi buluyor,  dokunulmazlık istediği… Yani arkadaş öyle ters bir şey oldu beni yargılamaya kalkmayacaksınız diyor. Yani iktidar vaat ediyor, işin özü bu.   
Bazı yetkilerimi devrederimden ben anladığımı söyleyeyim: Bir tür parlamenter rejime geçip, cumhurbaşkanlığına devam etmek ama bir seçimi daha garantiye almak

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU