Sözcü TV'ye RTÜK'ten onay çıktı

RTÜK, "SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosunun “SZC” şeklinde değiştirilmesi talebine onay verdi

Fotoğraf: Sosyal medya

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Sözcü Grubu’nun “SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosu “SZC” şeklinde değiştirilmesi yönelik talebini onayladı.

Sözcü TV, 21 Şubat 2020’de uydudan ulusal yayın yapan SRT isimli kanalı, sahibi olan Mega Ajans Reklamcılık Ticaret Şirketi’nden satın aldı. Kanalın “Sivas SRT” olan logosunu “SZC” olarak değiştirmek için 27 Şubat 2020’de RTÜK’e başvurdu.

RTÜK, önce bazı belgelerin eksik olduğu gerekçesiyle Sözcü TV’de bu eksikleri tamamlamasını istedi. Sözcü TV 16 Mart 2020’de eksik belgeleri tamamladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; RTÜK belgeler tamamlanmasına rağmen başvuruyu aylarca gündemine almadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

RTÜK’e 11 Kasım 2020’de  bir kez daha, logo değişikliği talebiyle başvuru yapıldı.

RTÜK bu başvuruyu da yanıtsız bırakarak gündemine almadı. Talep, süresi içerisinde gündeme alınmayınca zımnen reddedilmiş oldu. Bunun üzerine Sözcü TV vekili avukat İsmail Yılmaz idari mahkemesine başvurdu.

Davayı gündemine alan Ankara 15. İdare Mahkemesi Sözcü grubuna ait “SRT Sivas” isimli televizyon kanalının logosunun “SZC” şeklinde değiştirilmesi için yapılan başvuruyu reddeden RTÜK kararını mayıs ayının sonunda iptal etti. Kararda, logonun Türk Marka ve Patent Esntitüsü’nce de onaylandığı belirtilerek, RTÜK kararının dayanaksız olduğu belirtildi.

Mahkeme kararının ardından RTÜK bugün gerçekleştirdiği toplantıda, SRT Sivas Televizyonu’nun logosunun SZC olarak değişmesine yönelik talebi onayladı.

 

Sözcü

DAHA FAZLA HABER OKU