Dev “Bebek Trump” Londra semalarında süzülecek

“Eğer Trump geri gelecekse o zaman Bebek Trump da onu karşılamak için orada olmalı”

ABD Başkanı Donald Trump’ı öfkeli turuncu bir bebek olarak betimleyen dev “Bebek Trump” balonunun, ABD başkanının Londra ziyareti sırasında uçurulmasına izin verildi.   

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Londra Belediye Başkanı Sadık Han yönetimindeki Büyük Londra İdaresi, dev balonun Londra semalarında süzülmesine yeşil ışık yaktı.

Organizatörler, Trump'ı altı bezli ve elinde bir cep telefonuyla tasvir eden balonu Parlamento Meydanı’nda uçurmayı planlıyor.

ABD başkanının üç günlük Londra ziyaretinin binlerce kişi tarafından protesto edilmesi bekleniyor.

 

baby - 1.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Planlanan protesto gösterileri için Londra Polis Teşkilatı’ndan onay bekleniyor. Londra Polis Teşkilatı, Trump’ın geçen temmuzdaki ziyaretinde Bebek Trump’ın uçurulmasına müsaade etmişti.

Stop Trump (Trump’ı Durdurun) hareketine bağlı Bebek Trump ekibi, polisin balonun tekrar uçurulmasına izin vereceğine inandıklarını söylemişti.

 

baby - 2.jpg
Fotoğraf: Reuters

 

Yapılan yazılı açıklamada, “Eğer Trump geri gelecekse o zaman Bebek Trump da onu karşılamak için orada olmalı” ifadeleri kullanılmıştı.

İngiltere’ye geçen yıl düzenlediği ziyarette de büyük protestolarla karşılaşan Trump, “Londra’yı bir şehir olarak sevmesine rağmen” gösteriler nedeniyle “hoş karşılanmadığını” hissettiğini söylemişti.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/uk/home-news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU