Almanya'nın Euro 2020'deki haline ağlayan kız çocuğunun, toplanan 430 bin lirayla ne yapacağı belli oldu

"Kızımız bu ince davranışınızın ve cömert bağışlarınızın iyi şeylere vesile olacağını biliyor"

İngiltere taraftarı Joel Hughes’un başlattığı kampanyanın ilk hedefi 500 sterlindi (yaklaşık 6 bin TL)

Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2020) düzenlenen İngiltere-Almanya maçında takımı kaybedince gözyaşlarına boğulan genç kız adına başlatılan bağış kampanyasında toplanan paralar UNICEF’e gönderilecek.

Birleşik Krallık'taki Wembley Stadyumu'nda 29 Haziran'da oynanan maç İngiltere'nin 2-0'lık üstünlüğüyle sonlanmıştı.

Sonucun ardından Alman taraftarların bulunduğu tribündeki genç bir kızın üzüntüyle gözyaşlarına boğulduğu görüntüler sosyal medyada viral olmuştu.

Bazı İngiliz taraftarlar, babasının sarılarak sakinleştirmeye ve teselli etmeye çalıştığı kızın görüntüleriyle sosyal medyada dalga geçmişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bunun ardından Gallerli Joel Hughes adlı bir taraftar, sosyal medyadaki yorumlardan rahatsız olarak harekete geçmeye karar vermiş ve görüntüdeki genç kız ve ailesi için para toplama kampanyası başlatmıştı.

Hughes, kampanyayla genç kıza "Birleşik Krallık'taki herkesin kötü olmadığını ve kendisini umursadıklarını" göstermek istediğini söylemişti.

JustGiving adlı bağış toplama sitesinde 1 Temmuz'da açılan kampanyada toplamda 36 bin sterlin (yaklaşık 430 bin TL) toplandı.

Kimliklerinin gizli tutulmasını isteyen aileyse kampanyaya gösterilen ilgi için teşekkür ederek toplanan paranın UNICEF’e bağışlanacağı belirtti.

Ailenin açıklamasında "Kızımız bu ince davranışınızın orada iyi şeylere vesile olacağını bilerek cömert bağışlarınızın UNICEF’e gönderilmesini rica etti" dendi.

51 yaşındaki Hughes ise kampanyayı destekleyenlere seslenerek "Ne kadar teşekkür etsem az" dedi.



Independent Türkçe, BBC, LAD Bible

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU