Şenol Güneş: Bundan sonra cehennem başlıyor

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş, ay-yıldızlıların Özbekistan'ı 2-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulundu. Güneş, "Bu iki maçı kazandık diye her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Eksiklerimizi görüyoruz" dedi

Şenol Güneş / Fotoğraf: AA

A Milli Futbol Takımı, Antalya'da konuk ettiği Özbekistan'ı Mehmet Zeki Çelik'in 17. ve 57. dakikalarda attığı gollerle 2-0 mağlup etti.

Teknik direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Yunanistan ve Özbekistan maçlarında A Milli Takım'ın kazanımlarının olup olmadığı yönündeki soruya, iki maçın da birbirinden farklı olduğunu söyledi.

Bu karşılaşmada kazanmaya yakın tarafın Türkiye olduğunu, Yunanistan karşısında da 3-4 gol daha bulabilecekleri bir maç oynadıklarını anlatan Güneş, şunları kaydetti:

"Bu oyun yapısı ve temposu Fransa için yeterli değil. Bunu oyuncu da biliyor ben de biliyorum. Dolayısıyla oyun yapısı da farklı olacak. Daha üst düzey bir takımla hem defansif hem de ofansif oynamayı bileceğiz. İki yönü de iyi yapmamız gerekiyor. O yüzden bu maçlar ölçü değil ama oyuncuların durumunu görmek için lazımdı. Mesela, geçen maç koyduğumda İrfan Can Kahveci bana daha olumsuz göründü. Bu maçta çok daha iyiydi. Hem top aldı hem de oyun yönetti. Sıkıştığımız zaman oyunu rahatlattı. Oyuncu yüzde 100'ünü vermeli. Buraya çağrılan bütün oyuncular, seçilen oyuncular, iyi oyuncular. Bunlar arasında en iyisini seçeceğiz. Ozan Kabak ve Cenk Tosun aramızda olmadığına göre, 31 oyuncudan bakacağız. Okay Yokuşlu'nun da son durumuna bakacağız. Bu kadro içerisinden 23 kişi yapacağız. Dışarıda kalan oyuncular kötü oyuncular olmayacak. Bunlar arasında Fransa ve İzlanda'ya karşı kimleri oynatacağımıza yönelik düşüncemizi biraz daha zengileştirdik."

"Çalışmaya devam edeceğiz"

Cenk Tosun ve Ozan Kabak'ın İzlanda ve Fransa kadrosunda olmayacaklarını, Okay Yokuşlu'nun bugün belli olacağını aktaran Güneş, şöyle konuştu:

"Defansta Ozan'ın gitmesi, Okay'ın da gidebilecek olması biraz zaaf gibi görünüyor ama elimizde oyuncular var. Onların yerine Ümit Milli Takım'dan iki oyuncu alabiliriz. Biri Hüseyin Türkmen diğeri de Mert Müldür. Ama şu anda o aşamaya gelmedik. Elimizdeki oyuncularla iki maçı da kaldıracağımızı düşünüyoruz. Gelişmelerin ne olacağını bilmiyoruz. Fransa'da Mbappe'nin sakatlığı ne kadar ciddi onu bilmiyoruz. Futbol böyle bir oyun. Her şeye hazırlıklı olacağız. Oyun içinde değişiklik yaparken bazen başka bir değişiklik yapıyorsun. O yüzden bekleyip göreceğiz. Biz çalışmaya devam edeceğiz. Her olasılığı düşünüyoruz."

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Bundan sonra cehennem başlıyor"

Şenol Güneş, sıcak bir havada milli takımı yalnız bırakmayan seyircilere teşekkür ederek, "Alanya'da ilk milli maçımızı oynadık. Özbekistan'la ilk resmi maçımızı oynadık. Zeki Çelik ilk gollerini attı. İrfan Can Kahveci ilk defa golünü atamadı. Ömer Ali Şahiner ilk defa milli oldu. TFF'nin yeni yönetiminin ilk maçı oldu. Alanya ve Antalya'da güzel ağırlandık. Asıl bundan sonra cehennemin başlangıcı başlıyor. Asıl bundan sonra savaş başlıyor. Bu zamana kadar sezonun yorgunluğunu atarken, fiziksel - zihinsel yorgunluğu atmaya attık. Moral olarak çok büyük bir sıkıntımız yok. Ancak Konya'daki Fransa maçı bu tempoda olmayacaktır. Bu iki maçı kazandık diye her şey güllük gülistanlık diyemeyiz. Eksiklerimizi görüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU