Trump'ın eski başdanışmanı Bannon: 2024'te tekrar aday olacak

Trump aday olup olmayacağının kararını verdiğini söylese de bu kararı açıklamamıştı

Steve Bannon, strateji başdanışmanlığı görevinden 2017'de kovulmuştu (AFP)

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın bir dönem strateji başdanışmanlığını yapan Steve Bannon, Trump'ın 2024 seçimlerinde aday olacağını iddia etti.

Cuma günü Trump'ın ilk Beyaz Saray Basın Sözcüsü Sean Spicer'ın programına konuk olan Bannon, şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Donald Trump 2024'te tekrar aday olacak. Buna hiç şüphe yok.

Bannon, Trump'ın şirketi Trump Organization'a yönelik iş kayıtlarında tahrif ve vergi dolandırıcılığı gibi 15 ayrı suçlamadan açılan davanın, eski başkanı durdurmak için bir komplo olduğunu da öne sürdü:

Bunların hepsi New York Başsavcısı Letitia James'in bir komplosu. Çünkü Başkan Trump'ı diğer suçlamalarla azledemediler. Bu suçlamaları da onu durdurmak için uydurmak zorunda kaldılar. Ama Trump'ı durduramayacaklar.

New York Başsavcılığı 1 Temmuz'da Trump'ın şirketleriyle baş muhasebe müdürü (Chief Financial Officer - CFO) Allen Weisselberg'in, jüri kararıyla cezai davanın resmen açıldığını bildirmişti.

Manhattan Savcılığı, iki yıl süren soruşturmanın sonucunda Trump Organization'ın ve Trump'ın CFO'sunun 2005'ten bu yana eyalet ve şehir vergileri konusunda usulsüzlük yaptığını savunuyor.

Savcı Carey Dunne, vergi kaçırma eylemini, "en üst düzey yöneticiler tarafından düzenlenen" 15 yıllık bir usulsüzlük olarak nitelemişti.

Apartman kirası, araba ödemeleri ve okul harcı da dahil kayıt dışı 1,7 milyon dolardan (yaklaşık 15 milyon TL) fazla tazminat almakla suçlanan Weisselberg, cuma günü ilk defa hakim karşısına çıkarılmıştı.

İddianamede Trump'ın şahsına yönelik herhangi bir suçlama yer almazken, Trump Organization'ın avukatları ve mahkemeye elleri arkadan kelepçeli getirilen Weisselberg, haklarındaki suçlamaları reddetmişti.

"Ülkenin buna ihtiyacı var"

Trump, Fox News'tan Sean Hannity'ye geçen çarşamba verdiği röportajda, 2024 seçimlerinde aday olup olmayacağının kararını verdiğini söylemişti.

Eski ABD Başkanı, kararının ne olduğunu açıklamasa da aday olacağının sinyalini vermişti. Zira Trump, "savaşa yeniden katılmaya hazır göründüğünü" söyleyen Hannity'ye şu cevabı vermişti:

İstediğimden değil. Ülkenin buna ihtiyacı var. Bu ülkeye sahip çıkmak zorundayız.

 

Independent Türkçe, Sputnik International, The Hill, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU