ABD, Devrim Muhafızları'nı Suriye'de binlerce çocuk askeri kullanmakla suçladı

2021 İnsan Ticareti raporunda çocuk askerlerin silah altına alınması ve kullanılmasına ilişkin bir hükümet politikası veya modelinin yanı sıra, yetişkin ve seks ticaretinde cezasız kalmanın da suç sayıldığı bildirildi

ABD Dışişleri Bakanlığı, 2021 İnsan Ticareti raporunda İran hükümeti tarafından insan ticareti davalarından işlenen vahşeti ortaya koyarken bu uygulamaların oluşmasını engellemek ve suçların faillerinin cezalandırılması için katı kanunların uygulanması gerektiğini bildirdi.

Bu kapsamda İran, yıllık olarak yayımlanan 2021 İnsan Ticareti rapor değerlendirmesinde üçüncü sırada yer aldı.

Raporda, çocuk askerlerin silah altına alınması ve kullanılmasına ilişkin bir hükümet politikası veya modelinin yanı sıra, yetişkin ve seks ticaretinde cezasız kalmanın da suç sayıldığı bildirildi.

Raporda, İran hükümet yetkilileri, insan ticareti suçlarının faillerini görmezden gelmeye devam etmekle suçlanırken, hükümetin, binlerce çocuğu milis saflarında savaşmaya zorlama politikasına da değinildi.

Ayrıca, hükümetin savunmasız nüfus arasındaki insan ticareti mağdurlarını tespit etme ve korumada başarısız olduğu kaydedildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2021 İnsan Ticareti raporuna göre, mağdurlar, seks ticareti ve göçmenlik ihlalleri gibi insan tacirleri tarafından zorlanan yasa dışı eylemler için ölüm de dahil olmak üzere ağır cezalarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor.

Buna karşılık İran hükümeti insan ticaretiyle mücadelede yasaları uygulama çabalarına ilişkin rapor sunmadı. Yetkililer insan ticareti suçlarını cezasız bırakmaya devam ediyor.

Fuhuş, kölelik veya zorla evlendirme amacıyla tehdit, zorlama, gücün kötüye kullanılması veya mağdurun savunmasızlığının kötüye kullanılması yoluyla insan ticareti suç olarak kabul ediliyor.

Raporda, İran hükümetinin insan ticareti ve kaçakçılık suçlarını birbirine karıştırmaya devam ettiği, seks ticareti ve zorla çalıştırma suçlarını ele alma çabalarını geniş çapta duyurmadığı, soruşturma, mahkumiyetler veya insan tacirlerine verilen cezalar hakkında istatistik sağlamadığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından sunulan raporda, İran Devrim Muhafızları, Besic güçleri ve Devrim Muhafızları’na bağlı paramiliter gücün savaş ve çatışma alanlarına zor kullanarak çocuk ve yetişkin aldığı ve bu uygulamaya devam ettiği kaydedildi.

Raporda, Suriye’deki İran Devrim Muhafızları liderliğindeki milislerle savaşmak için bölgeye çocuk gönderildiği aktarıldı.

Bir Devrim Muhafızı yetkilisi Ekim 2019’da yaptığı açıklamada, Huzistan vilayetindeki bir askeri üste Besic’e 3 bin 700 çocuğun alındığını söylemişti.

Bahsi geçen çocuk askerlerin hali hazırda Devrim Muhafızları içinde olması muhtemel.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

Şarku'l Avsat

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU