Çin'in propaganda filminin ilk gün hasılatı, Hollywood yapımlarını geride bıraktı

Çin Komünist Partisi'nin kuruluşunun 100. yılı şerefine pek çok etkinlik düzenlendi

Çin'de 1 Temmuz'da gösterime giren filmde Huang Xuan, Ni Ni, Wang Renjun, Liu Haoran, Chen Kun, Li Chen, Zhang Songwen, Liu Shishi gibi isimler yer alıyor (Tencent Pictures)

Çin Komünist Partisi'nin kuruluşunu anlatan propaganda filmi 1921 vizyona girdiği ilk gün 13 milyon dolar (yaklaşık 112 milyon TL) hasılat elde ederek Cruella, Sessiz Bir Yer 2 (A Quiet Place II), Peter Rabbit 2: Kaçak Tavşan (Peter Rabbit 2 - The Runaway) gibi Hollywood filmlerini geride bıraktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Film, Çin Komünist Partisi'nin 100. yılını kutlamak amacıyla çekildi. 1921'in Çin'in bu yılki en büyük yapımlarından biri olması bekleniyor. 

Variety'nin haberine göre şu an Çin'de gösterilen Hollywood filmleriyse 1921'in epey gerisinde. Cruella 1,7 milyon dolar (yaklaşık 14 milyon TL) hasılat elde ederken Peter Rabbit 2, 968 bin dolar (yaklaşık 8,4 milyon TL) ve Sessiz Bir Yer 2 de 3,9 milyon dolar (yaklaşık 33 milyon TL) gelir elde etti. 

Huang Jianxin ve Zheng Dasheng'in birlikte yönettiği filmin kadrosunda birçok popüler genç yıldız yer alıyor. 

 

 

Mao Zedung ve Zhou Enlai gibi siyasi figürleri canlandıran kişilerin rollerine uygun olup olmadığı tartışma yaratsa da 1921 anlattığı hikayenin ulusal önemi nedeniyle Çin'de büyük bir yankı uyandırdı. 

Film ilk olarak Şanhay Uluslararası Film Festivali'nde gösterildi. 

Öte yandan 100. yıl kutlamalarında başka etkinlikler de gerçekleştirildi. Siyasi konuşmalar, Tiananmen Meydanı'nda yapılan gösteriler, askeri uçak ve helikopterlerin sergilediği performanslar bunlar arasında yer alıyordu. 

 

Independent Türkçe, Variety

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU