Kendini Suudi prens olarak tanıtıp lüks içinde yaşayan adam domuz eti yiyince yakayı ele verdi

Miami’de lüks bir otel yatırımı yapmak üzereyken sahtekarlığı ortaya çıkan Anthony Gignac 18 yıl hapis cezası aldı

Gignac, lüks hayatını Instagram hesabından takipçileriyle paylaşıyordu / Fotoğraf: Instagram

Emma Snaith - The Independent

Suudi kraliyet ailesinin bir mensubuymuş gibi davranarak 8 milyon dolar (yaklaşık 47 milyon TL) tutarında dolandırıcılık yapan adam 18 yıl hapis cezası aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendisini “Prens Halid Bin El Suud” olarak tanıtan 48 yaşındaki Anthony Gignac, Miami’de lüks bir hayat sürdü. Pahalı mücevherler takan, özel jetlerde ve diplomatik plakalı araçlarda yolculuk eden ve kendisini “Sultan” olarak gösterdiği kartvizitler taşıyan Gignac, Suudi kraliyet ailesinin desteklediğini iddia ettiği sahte iş anlaşmaları kapsamında banka hesabına büyük miktarlarda para yatırılmasını sağladı.

Gignac, İrlanda’da bir ilaç firması, Malta’da bir kumarhane, lüks oteller ve Ortadoğu’da bir işletmenin de aralarında olduğu şirketlerin sahibi olduğunu ileri sürdü.

ABD’li avukat Fajardo Orshan, “Gignac, sofistike, çok kişili, uluslararası bir sahtekarlık planının lideri olarak sahte kimliği Prens Halid Bin el Suud’u sahte umutlar satmak için kullandı. Kurbanlarına aileleri, kariyerleri ve geleceklerine dair umut sattı” dedi.
 

anthony-gignac.jpg
Fotoğraf: The Independent


Kolombiya doğumlu Gignac, 7 yaşındayken ABD’nin Michigan eyaletindeki bir aile tarafından evlat edinildi ve ABD vatandaşlığına geçti.

Mahkeme belgelerine göre, Gignac son 30 yılda “dolandırıcılık şüphesiyle” 11 kez gözaltına alındı ve kendisi için kraliyet protokolünün uygulanmasını istedi.

Gignac’ın korumaları için sahte diplomatik belgeler ayarladığı da belirlendi.

Öte yandan Gignac Instagram hesabından Suudi kraliyet ailesi üyeleri, özel tasarım çantalar ve lüks araçların fotoğraflarını paylaştı.

Otelin sahipleri, Gignac’ın domuz eti yediğini fark ettikten sonra onu soruşturmak için özel bir güvenlik ekibi tutunca, bulgular federal soruşturmanın yolunu açtı. 

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/americas

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU