Elon Musk'ın sevgilisi Grimes yeni albümünü anlattı: "Lezbiyen yapay zekanın uzay operası olacak"

Dikkat çeken açıklamalarıyla gündeme gelen Grimes geçen ay "yapay zekanın komünizme giden en kısa yol" olduğunu söylemişti

Grimes daha önce beynine çip taktırmayı planladığını söylemişti (Instagram/Grimes)

Kanadalı müzisyen Grimes yeni albümüne dair şaşırtıcı detaylar paylaştı. Tesla, Space X, Neuralink gibi şirketlerin CEO'su Elon Musk'ın sevgilisi olan şarkıcı, albümün lezbiyen bir yapay zeka etrafında şekillenen "uzay operası" (bilimkurgunun çoğunlukla uzayda geçen, heyecan verici maceraların yer aldığı ve romantizmin vurgulandığı alt türü) olacağını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarkıcı en son, geçen yıl Miss Anthropocene isimli albümünü piyasaya sürmüştü. Grimes'ın, merakla beklenen ve Columbia Records'dan çıkacak yeni çalışması kariyerindeki 6. albümü olacak.

NME'nin haberine göre Instagram'da bir hayranının yeni albümün tarzının nasıl olacağını sorması üzerine Grimes epey uzun ve detaylı bir yanıt verdi.

Gerçek ismi Claire Elise Boucher olan şarkıcı şu ifadeleri kullandı:

Claire de Lune hakkında bir uzay operası olacak. Yapay zekayı icat eden mühendisin beyninden alınan ve Dünya'daki yapay zeka yaratılış hikayesinin anısı olan bir simülasyona yerleştirilen yapay bir fahişe hakkında.

Mühendisin yapay zekayı icat etmesinin sebebi hayatını yeniden yaşamak istemesi ancak hayalindeki mükemmel kadının ona sevmeyi öğretip öğretemeyeceğini görmek istiyor. Böylece insanlığın makineler tarafından alt edilip karanlıkta kaybolmasına izin vermektense bu kez onu koruyabilir. Yapay fahişe yavaş yavaş aslında erkek bakışı için oluşturulmuş dans eden bir kukla olduğunu fark ettiğinde ilişkileri karmaşıklaşır.

O sırada simülasyonun oluşturduğu geleceğin en güçlü süper zekası 'NO ONE' devasa bir hiper gerçekçi simülasyonun çalıştığını fark ediyor ve ortalığı karıştırmak için trol yapay zeka kuklalarını gönderiyor.

Grimes anlatının devamının olduğunu söylese de hikayenin başlangıcını anlatmakla yetindi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(@grimes)'in paylaştığı bir gönderi

 

Teknolojik gelişmelere dair tartışma yaratan açıklamalarıyla gündeme gelen şarkıcı haziranda yapay zekanın "komünizme giden en kısa yol olduğunu" söyleyerek dikkatleri üstüne çekmişti. 

Grimes şu ifadeleri kullanmıştı:

Komünistlere bir teklifim var.

Yani tanıdığım komünistlerin çoğu tipik olarak yapay zekanın büyük hayranları değil. Ama eğer buna dair düşünürseniz, yapay zeka aslında komünizme giden en kısa yoldur.

 

Independent Türkçe, NME, Page Six

Derleyen: Esra Güngör

DAHA FAZLA HABER OKU