Matt Hancock'un özel hayatı karmakarışıkmış: Kimin değil ki?

Sağlık Bakanı'nı ilişkilerinin nahoş detaylarına girmeden de yerden yere vurmaya yetecek kadar çok şey var

Matt Hancock, danışmanı Gina Coladangelo'yla "ilişki yaşamakla" suçlanıyor (Reuters) 

Hiç partnerinizi aldattınız mı? Hiç aldatıldınız mı? Hayat arkadaşını aldatan birini tanıyor musunuz?

Muhtemelen bunu okuyan herkes, kabul etmese bile bu sorulardan en az birine "evet" cevabı vermeye haizdir. Birkaç yıl önce yapılan bir YouGov anketine göre her 5 Britanyalı yetişkinden biri gizli bir ilişkisi olduğunu kabul ederken ankete katılanların üçte biri de "bunu aklından geçirdiğini" dile getirdi.

Yale Üniversitesi'nin bir incelemesinde Birleşik Krallık'ta partnerini aldatmanın daima yanlış olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 76 çıktığı halde YouGov anketinin sonuçları böyleydi. Belki de anket sonuçlarının anlaşılması güç ve kara karıştırıcı olmasının sebebi, halkın anlaşılması güç, kafa karıştırıcı ve kendi kafasının da karışık olması; el yordamıyla bazı cevaplar araması, yanlış cevaplar bulması ve yaşlanmanın kaçınılmazlığını savuşturmak ve yeniden "canlı" hissetmek için bir çeşit yasak heyecana ihtiyaç duydukları şeklinde yanlış yönlendirilmiş bir inançtan ötürü sevdiklerini incitmesidir.

Çünkü o "canlı" hissetme; ilk kez aşık olduğumuzda, yeni bir ilişkinin "balayı" dönemindeyken, tek düşünebildiğiniz diğer kişiyken hepimizin hissettiği o "kıvılcımı" geri isteme mefhumu, gizli ilişkisi olduğunu ya da geçmişte gizli ilişki yaşadığını kabul eden kişilerle yaptığım bir dizi mülakatta tekrar tekrar ortaya çıkan bir şey.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle görünüşte "istikrarlı" aile birimlerindekilerle, örneğin uzun süreli birliktelik yaşayanlarla ilgilendim. The Sun'a göre eşini yakın arkadaşı ve lobici Gina Coladangelo'yla aldatmakla suçlanarak çoktan eleştirilerin hedefi haline gelen 42 yaşında, 15 yıldır Martha'yla evli ve üç çocuk babası olan Sağlık Bakanı Matt Hancock'unki gibi aileleri olanlarla ilgilendim. Henüz ne Hancock ne de Sağlık ve Sosyal Bakım Bakanlığı (DHSC) suçlamalara cevap verdi ama kesin olan bir şey var: "tamamen biçare" Hancock için son birkaç hafta pek iyi geçmedi.

Ama Hancock'un özel hayatı onu şahsen tanımayanları, yani biz kamuoyunu gerçekten ne derece ilgilendirir? İddia edilen herhangi bir yakın temasın o sırada yürürlükte olan Kovid kurallarını ihlal edip etmediği ve Coladangelo'nun danışman olarak atanması hakkında sorular sorulabilir. Fakat bunun dışında bu iddiaların bizim üzerimizde bir etkisi olmalı mı? Pek değil.

Siyasetçilerin ilişkilerini de ellerindeki iş kadar eline yüzüne bulaştırarak yürütmelerine alışığız. Hancock'un patronu Boris Johnson'ın Jennifer Arcuri'yle 4 yıl sürdürdüğü iddia edilen ilişkisine dair mahrem ayrıntılar ön sayfalara çıkmıştı ve şu anda da Büyük Londra İdaresi tarafından belediye başkanıyken ilişkiyi kabul etmeyerek davranış kurallarını ihlal edip etmediği araştırılıyor.

Fakat istatistikler doğruysa, o halde büyük bir yüzdemiz de Hancock ve Başbakan'dan pek farklı değil. Mülakatlarımı yaptığımda, ki mülakat yaptığım kişiler anonim kalma şartı altında dürüstçe konuşurdu, kişilerin neden gizli ilişki yaşadığını bilmek isterdim: Bu ilişki onlara ne vermişti, nasıl sonuçlanmıştı ve artık sonucun ne olacağını bildiklerine göre aynı şeyi tekrar yaparlar mıydı? Ne de olsa psikoterapist Esther Perel, aldatmanın hem iyi hem de kötü ilişkilerde yaşandığını ve evliliğimiz, beklentilerimiz ve hak ettiklerimize dair kendi hislerimiz hakkında bize çok şey öğretebileceğini söylüyor. Ayrıca gizli ilişkilerin bir benlik kaybını (ve arayışını) temsil edebileceğini de dile getiriyor.

Perel "Sadakatsizlik evlilikteki sorunla her zaman doğru orantılı değildir" diye yazıyor.

Eskiden evliliğin aşk ve tutku getirmesi gerekmediği için yoldan sapardık. Bugünse evlilik vaat ettiği aşkı ve tutkuyu sağlayamadığı için yoldan sapıyoruz.

Konuştuğum bir ilişki uzmanı da bana gizli ilişkilerin nadiren seksle, daha ziyade arzuyla ilgili olduğunu söyledi. Lucy Beresford "İlgi görme arzusu, delicesine sevildiğini veya özel olduğunu hissetme arzusu" dedi.

Gizli bir ilişki insana, evlilikte dönüştüğü kişinin ötesinde kim olabileceğini bulma şansı verir.

Kendisini "evliler arası çöpçatan sitesi" olarak tanımlayan Ashley Madison sitesi, 3 bin 378 üyesine neden boşanmaktansa eşlerini veya partnerlerini aldatmayı tercih ettiklerini sordu. Üyelerin neredeyse üçte biri sebebin "aileyi parçalamak istememeleri" olduğunu söyledi. Konuştuğum ve bana çocuk sahibi olmanın "büyük bir tutku katili" olduğunu söyleyen evli bir kadın siteye katılma yönünde faal bir karar almıştı. Evliliğinin dışında erkeklerle tanıştıktan sonra kendini "daha esprili, daha seksi ve daha özgüvenli" hissettiğini söyledi.
 


Bir başkası da birlikte çalıştığı ve "kendisini her yönden enerjik hissettiren" biriyle ilişki yaşamış. "Hayatımdaki sıkıcı şeylerin hepsinden kurtulduğumu hissettim" dedi.

Yeniden 20 yaşında olmak gibiydi.

Kamuoyunda iyi bilinen bir hukuk firmasında yönetici olan bir katılımcı, ilk gizli ilişkisini yaşadığında 52 yaşındaydı ve 30 yıldır evli ve üç çocuk babasıydı. "Dış dünyadan bakıldığında her şeye sahiptim" dedi.

Ama sıkılıyordum. Bir şeyler eksikti.

Bu ilişki ona "yeniden doğmuş" hissettirmişti, sanki "artık başka hiçbir şeyin önemi yok" gibiydi fakat sonra karısının ilişkiden haberi oldu. Şimdi boşanıyor. Bu süreci düşünürken "Bir ilişki yaşadığım için pişman olduğum, ağlamak ve bir şeylere vurmak istediğim günler oldu" dedi.

İntihar etmeyi bile düşündüm. Peki geri dönsem hepsini tekrar yapar mıydım? Cevabım evet çünkü hayati öneme sahip bir şey keşfettim: Özgürlük.

Peki ya Matt Hancock? Sağlık Bakanı'nı ilişkilerinin nahoş detaylarına girmeden de yerden yere vurmaya yetecek kadar çok şey var: Pandemi sırasındaki kötü performansı, Kovid testi ve solunum cihazı kapasitesini artırmadaki başarısızlığı, Ulusal Sağlık Hizmeti ve bakım personeli için kişisel koruyucu ekipman tedariki eksikliği, koronavirüsle ilgili korkunç derecede karışık mesajlar vermesi.

Ama konu özel hayatının ayrıntılarına gelince, bırakalım da ilk taşı günahsız olan atsın, ki istatistiklere bakılırsa, aramızda bu taşı atacak pek kimse yok.



https://www.independent.co.uk/voices

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

Bu makale kaynağından aslına sadık kalınarak çevrilmiştir. İfade edilen görüşler Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU