TRT’dekiler hariç tüm dizilere 3 hafta zorunlu mola 

Jet Sosyete dizisinin senaristi Gülse Birsel, reklam geliri olmadığı için TRT’dekiler hariç tüm dizilerin yayına üç hafta ara vereceğini duyurdu

Başrollerini Aras Bulut İynemli, Ercan Kesal, Perihan Savaş, Erkan Kolçak Köstendil ve Dilan Çiçek Deniz gibi isimlerin paylaştığı Çukur dizisinin ilk bölümü Ekim 2017'de yayınlanmıştı. 

Türkiye televizyonlarının son dönemde en fazla izlenen Çukur, Jet Sosyete, Bir Zamanlar Çukurova, Sen Anlat Karadeniz, Yasak Elma gibi dizileri üç haftalık bir araya giriyor. 

Yılbaşı ve diğer tatil dönemlerinde genelde bir hafta yayınlanmayan dizilerin bu yılbaşında üç hafta mola vermesinin gerekçesini senarist ve oyuncu Gülse Birsel, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla gündeme taşıdı. 

Birsel, reklam gelirleri nedeniyle TRT hariç diğer tüm kanallardaki dizilerin ocakta ara vereceğini söyledi. Jet Sosyete’nin senaristinin açıklamaları şöyle: 

“Malumunuz her ocak ayının ilk 1-2 haftası, diziler yayına ara verir. Bunun sebebi Ocak ayının başında TV kanallarında reklam olmamasıdır. Bu yıl ise reklam durumu biraz daha sıkıntılı imiş. Bu sebeple, TRT hariç tüm kanallar bir araya gelip 21 Ocak haftasına kadar hiçbir dizinin yeni bölümünü yayınlamama konusunda ortak karar aldı. Yani biraz hasret kalacağız. 23 Ocak Çarşamba gününden itibaren yine her hafta beraberiz."

Konuyu 26 Aralık’ta köşesine taşıyan Milliyet Cadde yazarı Sina Koloğlu şu ifadeleri kullandı: 

"Ocak ayının ilk üç haftası özel televizyonlarda dizilerin yeni bölümleri yayınlanmayacak. Sebep, reklam gelirinin olmaması. Yerli dizi pazarını satış ayağında önemli bir şirketin yetkilisi, “Ocak ayında üç hafta yayınlanmayacak. Eskiden bir haftaydı, geçtiğimiz sene iki hafta oldu. Bu yıl, üç haftaya çıktı” dedi. Önemli bir kanalın tepedeki ismine sordum, şu yanıtı aldım. “Doğrudur, reklam olmuyor bu dönemde. Ama hiç bu kadar uzun olmamıştı.” Bir önemli yapımcıyla da konuştum. “Ocak yetmez, şubat ayı da reklamsız geçiyor. Bu iki ay olabilir. Çünkü biz bu iki ay. boşuna yeni bölüm çekiyoruz”"

Koloğlu ayrıca seyircinin ekrana yansıyanlardan sıkıldığını ve giderek internete kaydığını yazdı.

TRT 1 dizileri Diriliş Ertuğrul, Mehmetçik Kutlu Zafer, Elimi Bırakma ve Kalk Gidelim ise yayınlanmaya devam edecek. 

 

DAHA FAZLA HABER OKU