Çelik'ten Akşener'in açıklamalarına tepki: Cumhurbaşkanına sömürge valisi demek milli iradeye saygısızlıktır

Akşener'in Erdoğan'a yönelik ifadelerini eleştiren Çelik,"Sömürge valisi ifadesi yakışıksız bir ifadedir. Doğru ve ahlaki kabul edilemez" dedi

Fotoğraf: AA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın milletvekilleriyle bir araya geldiği toplantıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Toplantıda genel bir değerlendirme yapıldığını da belirten Çelik, "İç ve dış konulara ilişkin değerlendirmeler oldu. Gençlerimizin, çiftçilerimiz, işçilerimizin, kadınlarımızın görüşleri değerlendirmeleri yapılarak not alınması sağlandı. Ekim-kasım ayında yeni bir tur başlayacak" ifadelerini kullandı.

"KKTC'nin yanında olduğumuzu AK Parti de orada olarak gösterecek"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çelik, 15 Temmuz törenleriyle ilgili de bilgi verdi.

Çelik 15 Temmuz şehitlerimizin aziz hatıralarıyla, milletimizin direnişiyle, milletimizin darbe girişimini bertaraf ettiği milli bir gün. 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımızın katılımıyla anılacak. Her sene Cumhurbaşkanımızın katılmasıyla değerlendirilen milli bir günümüz" dedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuzey Kıbrıs'ta 20 Temmuz'da düzenlenecek törenlere katılacağını ifade eden Çelik, "AK Parti MYK'sı orada olacak, çok güçlü bir katılım sağlayacağız. KKTC'nin yanında olduğumuzu AK Parti de orada olarak gösterecek" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Akşener'e tepki

İYİ Parti lideri Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerini de eleştiren Çelik şunları söyledi:

Sömürge valisi ifadesi yakışıksız bir ifadedir. Doğru ve ahlaki kabul edilemez. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı milletimizin oylarıyla seçilmiştir, Türk devletini temsil etmektedir, orduların başkomutanıdır. Bu ifade milli iradeye karşı saygısız bir ifadedir. Biz kurumlarla ilgili olarak nerede duracağımızı, eleştirisi sınırı ile hakaret sınırını siyasetçi belirleyemezse öyle bir atmosfer ortaya çıkar ki siyasetçi meşruiyet alanını zedeler.

Elmalı Davası

Türkiye gündeminde çok konuşulan konulardan biri olan Elmalı Davası ile ilgili de yorum yapan Çelik, "Vicdani hassasiyetlerin yüksek olması takdire şayandır. Bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı arz ediyoruz. AK Parti olarak yakından takip ediyoruz. Başsavcılık tutuklamanın kaldırılmasına itiraz etmiş. Biz siyasetçiyiz, oradaki süreç yargı kurumunun işidir. Verilen karara karşı itiraz edilmiştir, vatandaşımızın hassasiyetlerinin değerlendirilmesi bakımından HSK soruşturma açmıştır. Hepsini takip ediyoruz. Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz. Dosya ile kendimiz hüküm veremeyiz, siyasi alanda durarak hassasiyetlerimizi ifade ediyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU