Kurtulmuş: AK Parti en yakın rakibinden 10-12 puan önde

Numan Kurtulmuş, "Seçim barajı, seçim bölgelerinin daraltılması konuları gündeme geldi, çalışmalarımızı netleştirdik. MHP'nin de bu konudaki fikirleri bizim için önemli" diye konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın sorularını yanıtladı.

AK Parti Kongresi'nin ertesi gününden itibaren seçim çalışmalarına başladıklarını kaydeden Kurtulmuş, "Her birimiz illerde, faaliyetlerini sürdürüyorlar. AK Parti sürekli sahada olan bir partidir, en büyük farkı da halkın gönlüyle gönülden gönüle temas kurmasıdır. Biz bunu siyasetimizin merkezine koyduk" diye konuştu.

AK Parti'nin oy oranının en yakın siyasi rakibinden 10-12 puan daha fazla olduğunu kaydeden Kurtulmuş şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanımızın bugünkü toplantılarının ana amacı ve fikri de budur. Gönüllerden düşmemek için bir çabanın içinde olmalıyız. İnsanın olduğu yerde yanlış, hata, kusur vardır. Önemli olan bunlar düzeltip devam etmektir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

4. Yargı paketi

Kurtulmuş, "Katalog suçlarda somut delil konusunda 4. Yargı Paketi tekrar gözden geçirilecek mi?" sorusuna, şu cevabı verdi:

Katalog suçlarda hakim, genel bir teamül olarak tutuklama kararı veriyor ama öyle davalar var ki; tutuklanmış, 1,5 sene yargılama devam etmiş, sonunda berat kararı vermiş. Böyle çok vaka var, davalarda ortaya konan delillerin çok somut olmamasından dolayı. Burada zanlının mağduriyetinin önlenmesi de herhalde hukukun kurallarından birisidir. Bunun için birtakım somut delillerin olması ve bu delillerin savcı tarafından ifade edilmesi gerekir. Delilsiz bir yargılama sonucunda beraat etmiş kimsenin bu süre içerisinde tutuklanmasının olmaması gibi bir eleştiri var. Toplumun farklı kesimlerinden gelen çok kuvvetli bir eleştiri bu. Özellikle cinsel suçlar ve çocuğa karşı cinsel suçlar konusunda somut delil dediğimiz şey çok geniş alan. Doktor raporu somut delil. İllaki çok daha somut bir delil olmasına gerek yok. Bu deliller yoksa insanların sonrasında berat etmeleri mümkün olan davalarda çok uzun süre tutuklu kalmasının önlenmesi mevcut bir talepti. Bu taleple ilgili tartışmalar Meclis'teki komisyon görüşmelerinde büyük bir uyumla sürdürüldü. Söz, karar Meclis'in iradesindedir.

Siyasi partiler ve seçim kanunu

Siyasi partiler ve seçim kanuna ilişkin düzenleme çalışmasının hangi aşamada olduğu sorulan Kurtulmuş, bu konunun AK Parti'de ayrıntılı çalışıldığını ve belli bir taslağın oluşturulduğunu anımsattı.

Bu çalışmalar yürütülürken Meclis aritmetiği içerisinde hareket edildiğini dile getiren Kurtulmuş, "Burada Cumhur İttifakı'nın diğer bileşeni olan MHP'nin de bu konudaki fikirleri bizim için önemlidir, değerlidir. Hem seçim yasasında hem siyasi partiler yasasında MHP'nin görüşleri alındıktan sonra bir teklif ortaya çıkacak. Meclis tatilinden sonra gündeme gelecek gibi görünüyor." dedi.

 

 

CNN Türk, AA, Indepedent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU