Rus ordusu, Akdeniz'de jet ve denizaltıların da yer aldığı tatbikat gerçekleştirdi

Açıklamada, Akdeniz’deki tatbikat kapsamında deniz yüzeyi ve su altı durumunun keşif tekniklerinin üzerinde çalıştığı ve düşmanın hava saldırısının "püskürtüldüğü" belirtildi

Fotoğraf: Sputnik

Rusya Savunma Bakanlığı, Rus Silahlı Kuvvetleri’nin Akdeniz'de gerçekleştirdikleri tatbikata ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Rus Donanması ve Hava-Uzay Kuvvetleri birliklerinin Akdeniz’deki tatbikat kapsamında deniz yüzeyi ve su altı durumunun keşif tekniklerinin üzerinde çalıştığı ve düşmanın hava saldırısının ‘püskürtüldüğü’ bildirildi.

Açıklamada, "Savaş eğitimi önlemlerinin bir parçası olarak deniz yüzeyi ve su altı durumunun keşfi için taktik teknikler üzerinde çalışıldı. Gemilerin manevraları, İl-38 anti denizaltı uçaklarla etkileşim halinde gerçekleşti. Donanma kuvvetlerinin eylemlerinin hava koruması Su-35 avcı uçakları ve Su-34 avcı-bombardıman uçakları tarafından sağlandı" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan açıklamada, tatbikatta Kinjal hipersonik füzelerle donatılmış MiG-31K avcı uçaklarının ve uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçaklarının da eğitim uçuşları gerçekleştirdikleri belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tatbikatta Moskova füze kruvazörü, Amiral Essen ve Amiral Makarov adlı fırkateynler, Stary Oskol ve Rostov-na-Donu denizaltıları, Tu-142MK ve Il-38 anti-denizaltı uçakları, uzun menzilli Tu-22M3 bombardıman uçakları ve MiG-31K uçakları yer aldı.

Karadeniz'de NATO tatbikatı

ABD öncülüğünde çok sayıda NATO ülkesi ile Ukrayna'nın katıldığı "Sea Breeze 2021" (Deniz Meltemi 2021) tatbikatı Karadeniz'de dün başlamıştı.

Türkiye’nin de aralarında olduğu toplam 32 ülkeden 5 bin askerin yanı sıra 32 gemi ve 40 uçakla düzenlenen tatbikatın iki hafta süreceği açıklanmıştı.

Rusya, söz konusu tatbikatın kendi egemenlik bölgesinin yakınında yapıldığını ve bunun bir provakasyon olduğunu belirtmiş, Washington’a bundan vazgeçme çağrısında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU