Bakan Koca: Spor müsabakaları seyircili oynanabilecek

Meclis'te Kovid-19 salgının son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Koca, Delta varyantının şu ana kadar 26 ilde görüldüğünü belirterek, "Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 Delta varyantı var ve bunun 134'ü İstanbul'da" dedi

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM'de gazetecilere yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgının durumuna ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Rapel veya hatırlatma dozu konusunda yarın Bilim Kurulu toplantısının gündeminde olacağını belirten Koca, "3. doz aşılamanın 60 yaş üstü ve sağlık çalışanları için gündemde" dedi.

Şehir hastanelerinin satılacağı iddiaların ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Koca, "Şehir hastanelerinin, binaların satışı, devri söz konusu değil. Hastaneler de binalar da arsalar da devletindir" diye konuştu.

Koca, Türkiye'de de tespit edilen Delta varyantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Delta plus varyantının henüz ülkede tespit edilmediğini belirten Koca, "Delta varyantı artıyor. 138 sekansı belirlenmiş hastadan bahsetmiştim, şu an 224'e çıktı. 16 ilde görülen delta varyantı, şu an 26 ilde görüldü. Ağırlıklı İstanbul olmak üzere 224 Delta varyantı var ve bunun 134'ü İstanbul'da" ifdalerini kullandı.

Spor müsabakalarının da artık seyircili oynanabileceğini söyleyen Koca, müzik yasağının da kalkacağını belirterek, "Önümüzdeki süreçte biz bütün alanlarda kısıtlamaları kaldırmaktan yanayız" diye konuştu.
 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU