Türkkan: İYİ Parti olarak o paraları ödemeyeceğiz

Lütfü Türkkan, "Söke söke alırlarmış. O iş o kadar kolay mı? İYİ Parti olarak ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Yaptığınız tüm ihaleleri masaya yatıracağız" diye konuştu

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "O paraları sizden söke söke alırlar" ifadesine "İYİ Parti olarak ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Yaptığınız tüm ihaleleri masaya yatıracağız" diye yanıt verdi.

Türkkan, Mecliste düzenlediği basın toplantısında geçtiğimiz hafta sonu Kanal İstanbul Projesi'nin temelinin atıldığını, ancak bu atılan temelin Kuzey Marmara Otoyolu Projesi dahilindeki bir köprüye ait olduğunun ortaya çıktığını belirtti.

"Hem halkı hem muhalefeti tehdit ediyor"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Rüya Projesi" ile milletin değil, müteahhitlerin çıkarlarını garanti altına almaya çalıştığını iddia eden Türkkan, Erdoğan'ın projenin durdurulmaya çalışılması halinde uluslararası tahkimin bu borcu "söke söke" alacağını belirttiğini, bu sözleriyle de hem halkı hem de muhalefeti tehdit ettiğini ileri sürdü.

Erdoğan'ın bu sözlerinin Türk milletinin gururunu kırdığını savunan Türkkan, "Söke söke alırlarmış. O iş o kadar kolay mı? İYİ Parti olarak ilk seçimde iktidar olacağız ve kesinlikle o paraları ödemeyeceğiz. Yaptığınız tüm ihaleleri masaya yatıracağız." diye konuştu.

MKE için "kar eden kurum" vurgusu

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Makine ve Kimya Endüstrisi'nin (MKE) anonim şirket olmasını düzenleyen kanun teklifine ilişkin de görüşlerini dile getiren Türkkan, "Potansiyeli bu derece yükselen bir kamu kurumunu şirketleştirme ihtiyacı nereden kaynaklanıyor?" diye sordu.

Kar eden bir kurumun neden kamu statüsünden çıkarılmak istendiğini anlayamadıklarını vurgulayan Türkkan, sözlerini şöyle sürdürdü:

İktidar bu tecrübelerinden hiç mi ders çıkarmıyor? Türk Telekom, özelleştirilmeden önce üst üste 4 yıl en fazla kurumlar vergisi ödüyordu. 2004 yılında 2,2 milyar lira net karı vardı. Türkiye'nin köklü kurumlarından biriydi. Sonuç olarak birisine satıldı ve o kişi Türkiye'yi 10 milyar dolar dolandırdı. ÇAYKUR kar eden bir kurumdu, Varlık Fonu'na devrinden sonra kar etmeyi geçtik, zarar üstüne zarar eden bir aşamaya sürükletildi. Ya Tank Paleti Fabrikası'na ne demek lazım? Hani bu fabrikada yerli ve milli tanklar üreteceklerdi, bu tanklar nerede gören var mı? Bir çivi bile çakılmadan dün itibarıyla başka bir şirkete devri gerçekleştirildi. İktidar, milletin parasını har vurup harman savurmaya devam ediyor. Umurlarında değil belki ama bu talan düzenine artık son vermek zorundalar. MKE de bu rantın ve talanın kurbanı olacaktır. Bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerekmektedir.

"Ülke yabancıların elinde kapitülasyonlarla yönetiliyor"

Yapılan şehir hastanelerinin 5'inin, artık Danimarkalı bir şirket tarafından işletileceğini savunan Türkkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Hayalim" dediği bu projelerin yabancı şirketlere verilmesini doğru bulmadıklarını belirtti.

Şehir hastanelerinin tamamının Sağlık Bakanlığına devredilmesi gerektiğini vurgulayan Türkkan, şöyle devam etti:

Her şeyi sattınız, savdınız. Ülke yabancıların elinde kapitülasyonlarla yönetiliyor. Yapılan hastaneler için verilen garantilerin karşılığını döviz olarak ödeyeceğiz. Ayrıca geçtiğimiz günlerde gençlerin tepkisini çeken bir karar gündeme geldi. Katarlı askeri öğrenciler, yapılan anlaşmaya göre Türkiye'de sınavsız tıp okuyabilecek. Bu yıl 3 milyon genç YKS'ye girdi. Sınav öncesi bu kararın alınması öğrencilerin motivasyonunu gerçekten olumsuz etkiledi. İzah edilebilir bir şey değil bu. Ülkeyi Katar'a devredelim de Katar da rahat etsin biz de rahat edelim.

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU