Birleşik Krallık, kripto para borsası Binance'nin faaliyetlerini yasakladı

FCA, kullanıcıları Binance Markets ve daha kapsamlı Binance grubuna karşı da uyardı

Birleşik Krallık sermaye piyasalarını düzenleyici kurumu olan FCA,  Binance'nin herhangi bir regüle edilmiş faaliyeti yapamayacağını açıkladı ve platforma karşı kullanıcıları uyardı / Fotoğraf: Binance

Birleşik Krallık sermaye piyasalarını düzenleyici kurumu olan FCA, dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'nin herhangi bir regüle edilmiş faaliyeti yapamayacağını açıkladı ve küresel olarak giderek daha fazla inceleme altına giren bu platforma karşı kullanıcıları uyardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

FCA bu açıklamayı 25 Haziran'da yaptı.

Kurum ayrıca kullanıcıları Binance Markets ve daha kapsamlı Binance grubuna karşı da uyardı.

Binance ise açıklamasında 2020'de satın aldığı Binance Markets'in henüz düzenleyici izinleri kullanmadığını ve FCA'nın adımının Binance.com internet sitesinde sunulan hizmetleri etkilemeyeceğini ifade etti.

Binance şirketinin sözcüsü, "Düzenleyicilerle çalışırken işbirliğine dayanan bir yaklaşımı benimsiyoruz ve (koşullara) uyma yükümlülüklerimizi çok ciddiye alıyoruz. Bu yeni alandaki değişen politikaları, kuralları ve yasaları aktif olarak takip ediyoruz" dedi.

Binance geçen yıl Haziran ayında FCA tarafından regüle edilmiş bir şirketi satın almış ve bunu sterlin ve euro kullanarak kripto para işlemleri hizmeti sağlamak için kullanacağını açıklamıştı.

Her ne kadar Birleşik Krallık’ta kripto para işlemleri doğrudan regüle edilmiş olmasa da, kripto para türevleriyle işlem yapma hizmeti sağlamak için izin gerekmiyor.

 

Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU