Selvi, Erdoğan’ın katıldığı toplantıyı yazdı: "Kadına şiddetin önlenmesinde Diyanet’e çok büyük görev düşüyor" tespiti öne çıktı

Selvi’nin aktardığına göre Erdoğan, “6284 Sayılı Kanun’u koruyacağız” dedi

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yapılan bir toplantıyı kaleme aldı. Selvi’nin aktardığına göre kadına yönelik şiddetle ilgili fikirlerin dile getirildiği toplantıda “Diyanet’e çok büyük görev düşüyor” görüşü öne çıktı.

Selvi, bugünkü köşe yazısında 1 Temmuz’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde kadına şiddetle mücadele adına bir eylem planı açıklanacağını söyledi.

Bu program öncesi Bakan Yanık’ın kendisinin de dahil olduğu bazı gazeteciler ile bir araya geldiğini ifade eden Hürriyet yazarı, 24 Haziran'da da Erdoğan ile bir toplantı yapıldığını söyledi:

24 Haziran tarihinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında geniş katılımlı bir toplantı yapıldı. O toplantıdan İstanbul Sözleşmesi dahil son dönemlerin tartışma konularına ilişkin bazı başlıkları aktarmak istiyorum.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu toplantıdaki kişiler için “İstanbul Sözleşmesi’nin kadına şiddetle mücadelede bütüncül bir yaklaşım getirdiğini belirterek, sözleşmeden çekilmenin kadına yönelik şiddet ile mücadelede geri adım atılıyor gibi algılandığını belirtiyorlar” diyen Selvi, şöyle devam etti:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda az konuşuyor, daha çok sorulara cevap vermekle ve dinlemekle yetiniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili eleştirilere yanıt veriyor. “Toplumsal hayatı etkileyecek bir hava oluştuğu için geri çekildik” diyor.

Erdoğan’ın sözleri sadece bunlar değil, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda katılımcıları da etkileyen şu konuşmayı yapıyor: “Kadına şiddetle mücadele konusundaki tavrımız. Sonuna kadar mücadele ediyoruz, edeceğiz. İstanbul Sözleşmesi’ndeki hakların korunduğu ‘Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 Sayılı Kanun’u koruyacağız. Açıklanacak olan eylem planımız doğrultusunda Kadına Şiddetle Mücadele Yasası’nı daha da güçlendireceğiz. Kadına yönelik şiddetle mücadelede çok kararlıyız” diyor.

“Toplantıda kadına şiddetin önlenmesi konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı’na düşen görev gündeme geliyor” ifadesini kullanan Selvi, şunları yazdı:

“Kadına şiddetin önlenmesinde Diyanet’e çok büyük görev düşüyor” tespiti öne çıkıyor. Eleştiriler daha çok sosyal medyada din adına ahkâm kesen “Sosyal medya vaizleri”ne yöneliyor. Bunların Diyanet’in resmi vaizleri olduğunu düşünmeyin. Tam aksine bunlar radikal ve selefi tipler. Sosyal medya platformlarından kadınlara yönelik kabul edilemez konuşmalar yapıyorlar. Radikal zihniyetli sosyal medya vaizlerinin İslam’a verdiği zarardan en çok Cumhurbaşkanı Erdoğan rahatsız. Toplantıya Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ilk kadın başkan yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı da katılıyor. Huriye Martı, kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda verilen hutbelerin sayısındaki artışı anlatıyor. Vaazlarda ve konferanslarda bu konunun işlendiğini ifade ediyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU