İçişleri Bakanlığı: Görevini yapan polise zorba diyen zihniyeti kınıyoruz

Bakan yardımcıları, Kılıç'ın boğazına bastırılarak gözaltına alınmasını "görev" olarak tanımladı

Fotoğraf: Twitter / CHP

İçişleri Bakanlığı yardımcıları, Onur Yürüyüşü sırasında polis şiddetine maruz kalan gazeteci Bülent Kılıç’la ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşımlar yaptı.

Dün İstanbul Taksim’de Onur Yürüyüşü’ne yönelik polisin sert müdahalesini görüntüleyen AFP foto-muhabiri Bülent Kılıç’ın gözaltına alınma şekliyle ilgili CHP’nin Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

Türkiye bu zorbalığı hak etmiyor. Kendi yaşam tarzlarının dışında hiç kimseye saygı duymayan, görevinin başındaki gazetecilere, farklı kimliklere bu zulmü reva gören zihniyeti kınıyoruz. Cumhuriyetimizin layık olduğu demokrasiyi hep birlikte inşa edeceğiz…

CHP, bu açıklamaya Kılıç’ın polis tarafından şiddet gördüğünü belgeleyen fotoğrafı da ekledi.

İçişleri Bakanlığı yardımcıları ise CHP’nin eklediği fotoğrafı çıkararak aldıkları ekran görüntüsüyle bu açıklamaya tepki gösterdiler.

Yardımcılardan Tayyip Sabri Erdil, şu mesajı paylaştı:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Diğer yardımcıların ifadeleri şöyle:

Mehmet Ersoy: İzinsiz gösteri sırasında polise direnenleri gözaltına almak zorbalık değildir... Esas zorbalık, toplumda iktidara tepki uyandırmak adına, hiçbir sınır tanımadan kurumlarımıza fütursuzca, her türlü yalana sarılarak saldırıp sonrasında özür dileyecek erdemi gösterememektir.

İsmail Çataklı: Asıl biz vatandaşın huzur ve güvenliği için çalışan polisimize “zorba” diyen zihniyeti şiddetle kınıyoruz.

Muhterem İnce: Kanuna, hukuka vandallıkla direnenleri değil, kanunu uygulama sorumluluğunu yerine getiren polisimizi zorbalıkla itham eden bu hukuk dışı zihniyeti kınıyoruz.

Bu Twitter paylaşımlarının hepsi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından da rtweetlendi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU