ABD Kongresi'nde polemik: "New Yorklu küçük komünist" lafına "Öncelikle ben ondan daha uzunum" diye cevap verdi

Cumhuriyetçi Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene, Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez'in hapse atılması gerektiğini söyledi

Alexandria Ocasio-Cortez ve Marjorie Taylor Greene (AP / Kolaj: syracuse.com)

ABD'de Demokrat Parti'nin önde gelen isimlerinden Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, kendisine "New Yorklu küçük komünist" diyen Cumhuriyetçi Kongre üyesi Marjorie Taylor Greene'e Twitter üzerinden kısa bir cevap verdi.

Ocasio-Cortez bugün, Greene'in konuşmasını paylaşarak "Öncelikle ben ondan daha uzunum" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Greene, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray'dan ayrıldıktan sonra düzenlediği ilk mitingde sahne almıştı. Cumartesi günü düzenlenen mitingde Greene şöyle konuşmuştu:

New Yorklu küçük komünist. Evet onu da hapse atın. Bu iyi bir fikir. O Amerikalı değil. Amerikan tarzımızı hiç kabul etmiyor.

Ocasio-Cortez'in cevap verdiği tweet'i, "Manga" üyelerinden Temsilciler Meclisi üyesi Demokrat Ilhan Omar gülme emojisiyle yanıtladı.

Öte yandan bu Greene'nin ilk vukuatı değil. Zira ABD'nin önde gelen gazetelerinden The Washington Post'un haberine göre Greene, 12 Mayıs'ta Kongre salonlarında Ocasio-Cortez'e sataşmıştı. Meslektaşına "Hey Alexandria" diye seslenen Greene, "Amerikan halkı umurunda değil. Neden teröristleri ve Antifa'yı destekliyorsun?" demişti.

Ancak Ocasio-Cortez bunlara hiçbir cevap vermemiş ve istifini bozmadan oradan uzaklaşmıştı. Bunun ardından konu hakkında bir açıklama yapan Parlamenter şöyle konuşmuştu:

Genç kadınların, beyaz olmayanların ve inandığı şeyleri savunan kişilerin, Kongre'de beyaz üstünlükçüleri destekleyen bir kişinin bu tür gözdağı verme girişimlerini görmelerini istemedim. Çocukların, adalet mücadelemizde gözümüzün korkutulacağına şahit olmasına izin vermeyeceğim.

 

Independent Türkçe, Business Insider, Daily Mail, The Washington Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU