Yu-Gi-Oh! kartı açık artırmada 13,4 milyon dolarlık teklif alınca müzayede durduruldu

Müebbet hapis cezası alan suçlunun el konan kartı, incelemeye alındı

Açık artırmada toplamda 2 bin kişi teklifte bulundu (Weibo)

Çin'de mahkeme, ömür boyu hapis cezası alan bir suçlunun el konan eşyalarını açık artırmaya çıkardı. Fakat eşyalar arasında bulunan özel bir kart, değerinin epey üzerinde teklif alınca yetkililer şüphelenerek müzayedeyi durdurdu.

Anhui bölgesinde yer alan Chuzhou Mahkemesi, "Yu-Gi-Oh!"  manga serisine ait "Blue-Eyes White Dragon" (Mavi Gözlü Beyaz Ejderha) adlı özel yapım bir oyun kartını 12 dolardan (yaklaşık 104 TL) açık artırmaya çıkardı.

Kart, devlet fonundan 10,8 milyon doları (yaklaşık 94 milyon TL) hesabına geçirdiği gerekçesiyle 2020'de ömür boyu hapis cezası alan Zhang Yujie adlı suçluya ait. Özel basım Yu-Gi-Oh! kartı, Yujie hakkında başlatılan yolsuzluk soruşturması kapsamında el konan birçok eşyadan biri.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2018'de düzenlenen bir çekilişe katılanlara özel olarak toplamda 500 adet basılan ve 2019'da sahiplerine verilen özel kart saf altın kaplamadan yapılma. Karta piyasada 45 bin dolara (yaklaşık 390 bin TL) kadar fiyat biçiliyor. Öte yandan, müzayededeki kartın sertifikasyonu bulunmadığı için orijinal olup olmadığı konusunda da şüpheler var.

Açık artırmada koleksiyoncuların teklifleri artırmasıyla kartın fiyatı dakikalar içinde 77 bin doları (yaklaşık 670 bin TL) gördü.

Müzayedeye 18 bin kişi katılırken, 2 milyon kişi de internet üzerinden açık artırmayı takip etti. Kartın fiyatı salı günü 13,4 milyon dolara (yaklaşık 120 milyon TL) kadar çıktı.

Yu-Gi-Oh! serisi tüm dünyada ünlü olsa da yetkililer tekliflerde ve fiyat artışında şüpheli işlemler olduğunu düşünmeye başladı.

Bunun üzerine müzayede durduruldu ve sitede, "Açık artırma askıya alındı. Eşyanın değeriyle asıl teklif fiyatı arasında ciddi tutarsızlıklar var. Ayrıca kötü niyetli teklif verme işlemleri yapıldığından da şüphelenildi" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, salı günü Yujie'ya ait başka bir eşyanın daha açık artırmasını durdurdu. Müzayedede suçluya ait USB bellek başta 7 dolardan (yaklaşık 60 TL) satışa sunulmuş fakat cihazın Yujie'nin Bitcoin cüzdanına erişim sağladığı söylentileri ortaya çıkınca USB'ye verilen teklifler 77 bin doları (yaklaşık 670 bin TL) bulmuştu.



Independent Türkçe, VICE, SCMP

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU