Peker'den Soylu'ya: Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun

Suç örgütü lideri Sedat Peker, "Peçete kağıdına yazıp yayınlasaydın daha inandırıcı olurdu" ifadesini kullandı

Cumhuriyet'ten Tuncay Mollaveyisoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun karapara aklamak iddiası ile Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağını kullandığını iddia etmişti.

İçişleri Bakanlığı ise Süleyman Soylu'nun 2017 Anayasa Referandumu döneminde kiraladığı uçak hakkında yazılı açıklama yaptı.

Cumhuriyet gazetesinin "SBK uçağı kimleri uçurdu?" ve "Soylu, SBK uçağı ile kaç kez uçtu?" başlıklı haberlerine yanıt verilen açıklamada fatura da paylaşılarak şu ifadeler kulanıldı:

Faturası ekte paylaşılan uçak kiralama hadisesi; 2017 yılında Ankara’daki bir sivil havacılık şirketinden ücreti mukabilinde yapılmış bir uçak kiralama işlemidir. Seçim yasakları sebebiyle 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu çalışmaları sırasında son bir haftada, esasen İçişleri Bakanlığı’na ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen siyasi etik gereği bu araçlar kullanılmamış, seçim çalışmalarında daha önce de zaman zaman yapıldığı gibi, bedeli bizzat İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından karşılanmak suretiyle, en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden uçak kiralama yoluna gidilmiştir.

 

Peker: Devletin namusunu zedeledin

Bakanlığın bu açıklamasının ardından suç örgütü lideri Sedat Peker bakanlığın paylaştığı faturanın sahte olduğunu ileri sürdü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peker paylaşımlarında şunları kaydetti:

süslü sülü, Sezgin Baran Korkmaz’ın akrabalarıyla görüştüm. Utanmadan sahte fatura yayınlıyorsun. Devletin namusunu zedeledin. Bu yetmedi devletin ahlakını da  lekeledin Vallahi yüce divana gideceksin. Peçete kağıdına yazıp yayınlasaydın daha inandırıcı olurdu.

üslü sülüman, senin bundan sonraki seçim sloganın bence şu olmalı“CEKETİMİN KOLU YOK DÜMENİM SONU YOK”. Sana yalan söylediğin için doktorun olarak her gün birer adet Haldon ve Akineton yazıyorum. Yalana devam edersen Akineton’u iptal edeceğim kasılıp acı çekeceksin.

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU