Yedi piskoposa asit atan Yunan papaz gözaltına alındı

Piskoposlardan biri başta asidin kutsal su olduğunu zannetti

Atina'da bu hafta bir rahibin piskoposlara asit attığı Petraki Manastırı'nın kapısındaki güvenlik görevlileri (Reuters)

Yetkililer, bir papazın Rum Ortodoks Kilisesi'nin 7 piskoposunun üzerine asit atmaktan gözaltına alındığını açıkladı.

Papaz, çarşamba günü Atina'da bulunan Petraki Manastırı'nda bir disiplin duruşmasına çıktı. Duruşmada piskoposlar, iddialara göre 2018'de cübbesinin altında 1,8 gram kokain sakladığı gerekçesiyle tutuklanan papazın dini yetkilerinin elinden alınıp alınmamasını gerektiğine karar vermek için toplandı.

Yerel gazete Ta Nea'nın haberine göre piskoposlar meslekten menedildiğini papaza bildirdikten sonra papaz ayağa kalktı, çantasından iki şişe çıkardı ve piskoposlara yakıcı bir sıvı püskürtmeye başladı.

Piskoposlardan biri gazeteye açıklamasında "İlk önce bunun kutsal su olduğunu zannettim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fakat sıvı gözlerini anında yakmaya başlayınca maddenin ne olduğunu çabucak anladığını ekledi. Piskopos, sıvı yüzüne geldiğinde başka bir piskoposun yüzünün "renk değiştirdiğini" gördüğünü söyledi.

Bir tanık, Yunan gazetesine papazın piskoposlara asit attıktan sonra kaçmaya çalıştığını ama kendisini failin üzerine atan bir güvenlik görevlisi tarafından engellendiğini söyledi.

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen polis, şu anda Atina Güvenlik İdaresi Yardımcı Direktörlüğü'nde tutulan papazı gözaltına aldı.

Saldırıda iki avukat ve bir güvenlik görevlisi de yaralandı.

Saldırıda yaralananlardan papazın avukatı, yerel televizyon kanalı ANT1'de müvekkili adına özür diledi ve papazın bu yılın başlarında intihara teşebbüs ettiğini ekleyerek psikiyatrik tedaviye ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Hastanedeki üç piskoposun durumu ciddi ama hayati tehlike arz etmiyor. Piskoposlar çoğunlukla yüzlerindeki yanıklar için tedavi görüyor.

Rum Ortodoks Kilisesi lideri Başpiskopos Yeronimos, Yunanistan Sağlık Bakanı Vassilis Kikilias'la birlikte hastanede mağdurları ziyaret etti.

Kikilias olayı "emsalsiz ve trajik" olarak nitelendirdi. Yeronimos ise üzüntüsünü ifade ederken, "Neyse ki beterin beterini yaşamadık" dedi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakelaropulu, Twitter'da olaydan duyduğu "tiksintiyi" dile getirerek mağdurlara acil şifa diledi.

Benzer şekilde Başbakan Kiryakos Miçotakis "çok üzgün" olduğunu söyledi ve piskoposlara "mağdurların bir an önce iyileşmesi için devletin mümkün olan tüm tıbbi yardımı sağlayacağı" güvencesini verdi.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İrem Oral

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU