Sedat Peker'den "erişim engeli" açıklaması: Gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım

Sedat Peker, sosyal medya hesaplarının mahkeme kararıyla ikinci kez kapatılmak istendiği savundu

Fotoğraf: Twitter

Organize suç örgütü liderliğinden aranan Sedat Peker, sosyal medya hesaplarına getirilen erişim yasağıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sedat Peker yaptığı paylaşımda sosyal medya hesaplarının mahkeme kararıyla ikinci kez kapatılmak istendiğini fakat platform yöneticilerinin bunu uygulamadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hesapları kapatabilse dahi bildiklerini anlatacağını söyleyen Peker, açıklamalarında şunları kaydetti:

1-Youtube, Twitter ve Instagram hesaplarım mahkeme kararıyla ikinci kez kapatılmak isteniyor. Ancak bu platformların yöneticileri hali hazırda bunu uygulamıyorlar. Yani bizler gibi direniyorlar (bakalım ne kadar direnecekler).

2-Ben sizlerle bir akit yaptım. Bu sosyal medya hesaplarımı diyelim ki kapatmayı başardılar, size sözüm olsun gerekirse bildiklerimi dumanla paylaşacağım, ama gene paylaşacağım. Çünkü yapılan akitte verilen söz namustur.

3-Bunların hepsini önce deli edecem, sonrasında ise tedavi edecem. Her ne kadar hipokrat yemini etmemiş olsam da sizler layık gördüğünüz için, ben Psikiyatri Profesör Doktor Sedat Peker. Hekimlerin de sözü namustur.

Ne olmuştu?

Organize suç örgütü lideri olma suçlamasıyla hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in sosyal medya hesaplarına erişim engeli getirildi.

EngelliWeb’in haberine göre Peker’in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, ‘milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle’ erişime engellendi. İlgili platformların Türkiye’de temsilcilikleri olmasına rağmen karar henüz uygulanmadı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU