Selvi: AK Parti fabrika ayarlarına mı dönüyor?

Hürriyet yazarı, Erdoğan'ın partisinin vekilleriyle yaptığı görüşmeyi kaleme aldı

Fotoğraf: AA

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dün partisinin milletvekilleriyle yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

Selvi, Erdoğan’ın görüşmesiyle ilgili olarak şu notlarını aktardı:

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantının başında kısa bir konuşma yapmış. Pandemi nedeniyle ara verdikleri istişare sürecinin tekrar başladığını ifade etmiş. Belediye başkanlarıyla bir araya geldiklerini, önümüzdeki hafta yeni bir grup milletvekili ile toplantı yapacaklarını belirtmiş. Erdoğan yeni grupla 1 Temmuz’da bir araya gelecek. Erdoğan, “Ekim ayından itibaren istişare toplantılarına devam edeceğiz” demiş. 57 milletvekilinin katıldığı toplantıda 17-18 milletvekili konuşmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açılış konuşmasını kısa tuttuğunu ifade etmiştim. Daha çok milletvekillerinin sorularına yanıt vermiş. Erdoğan, konuşulanları tek tek not almış.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Liderlik bu işte”

“Ama ilk kez bir uygulama yapılmış” diyen Selvi, şöyle devam etti:

Konuşmalar video ile kaydedilmiş. Cumhurbaşkanı, “Atladığımız bir şey olursa yardımcılarım kontrol eder” demiş. Liderlik bu işte. Erdoğan’ın liderlik sırrı burada yatıyor. Erdoğan’ın 19 yılda girdiği her seçimi kazanmasının altında yatan en önemli nedenlerden biri burada yatıyor. Tabanın sesine kulak veriyor.

Son dönemlerde yapılan toplantılara ilişkin olarak, “İlk dönemlerdeki samimi havayı hissediyoruz” tespitini aktarmıştım. Kimilerinin bunu fabrika ayarlarına dönüş olarak değerlendirdiğini ifade etmiştim. Dünkü toplantıya katılan milletvekilleri de benzer tespitlerde bulundular. Erdoğan toplantının başında, “Arkadaşlar sizden rahat bir şekilde görüşlerinizi açıklamanızı bekliyorum” demiş.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU