Başkanlık seçiminde hile yaptığını itiraf eden Cumhuriyetçi yetkili: "Masum bir hataydı"

Donald Trump, 2020 seçimlerinde seçmen sahtekarlığı ve postayla gönderilen oylardan yakınıyordu

ABD başkanlık seçiminde posta yoluyla kullanılan oylar tartışma yaratmıştı (Reuters)

ABD'de küçük bir kasabanın Cumhuriyetçi Parti yetkilisi, 2020 başkanlık seçimlerinde iki kere oy kullanmak için yakın zamanda ölen babasının imzasını taklit ederek "masum bir hata" yaptığını söyledi.

Ohio'dan Edward Snodgrass, NBC News'e yaptığı açıklamada "uykusuz olduğunu ve net düşünemediğini" ama bu bariz seçmen sahtekarlığı sebebiyle sorumluluk almaktan kaçmayacağını belirtti.

Bin 800 nüfuslu Porter kasabasında yönetici olan Snodgrass, kime oy verdiğini teyit etmedi ama yayına, bunun "sadece Trump seçmen sahtekarlığından ibaret" olmadığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Snodgrass, "Sadece ölen bir adamın isteğini yerine getirmeye çalışıyordum" dedi.

The Columbus Dispatch'te yayımlanan bir ölüm ilanına göre, babası Hiram Edward Snodgrass geçen yıl 5 Ekim'de 78 yaşında vefat etti.

Bir gün sonra, Parkinson hastası babasına vekalet etme yetkisi bulunan Snodgrass'a uzaktan kullanılabilen oy pusulası gönderildi. Snodgrass, "bir yığın başka evrak" arasında oy pusulasını da imzaladığını söyledi.

Delaware Belediyesi Özel Savcısı David Homer, NBC News'e yaptığı açıklamada, Snodgrass'ın suçunu itirafına karşılık ceza indirimi alma yönünde yapılan anlaşma kapsamında 9 Temmuz'da sahtecilik suçlamasını kabul etmesinin ve üç gün hapisle 500 dolar (yaklaşık 4 bin 340 TL) para cezasına çarptırılmasının beklendiğini kaydetti.

Anlaşma, 6 ay hapis cezasıyla 5 bin dolar (yaklaşık 43 bin TL) para cezası öngören 4. derece bir suç olan yasadışı oy kullanma suçlamasından ilk başta istenen cezayı azalttı.

Savcı Homer, NBC'ye verdiği demeçte "1980'lerden beri bu işi yapıyorum ve ilk kez böyle bir şey gördüm" dedi.

Adam 9 Temmuz'da suçunu kabul edene kadar bu iş bitmeyecek.

Yayının atıfta bulunduğu mahkeme kayıtlarına göre Snodgrass'ın babasının posta yoluyla göndereceği oy pusulası öldükten 10 gün sonra 15 Ekim'de gelmiş. Snodgrass'ın kendi oyunuysa 8 gün sonra kullandığı belirtiliyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU