Akşener: Erdoğan, garibanları yalancılıkla itham eden danışmanlarının emrine girmiş

Trabzon'da halka hitap eden Akşener, "Velinimet olduğunuzu unuttular. Ben de bu can bu tende kaldığı süre içerisinde bütün siyasetçilere, asıl sizin velinimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere beraberindeki parti yöneticileriyle Trabzon'a geldi. 

Akşener, 11 Haziran'da belediye binası önünde aracından indiği sırada uğradığı silahlı saldırıdan yara almadan kurtulan Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık'a "geçmiş olsun" ziyaretinde bulundu.

Bıyık da ilgili tüm kurumların olayı titizlikle takip ettiğini, Valiliğin koruma sayısını artırdığını belirterek, Akşener'e ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

"Kafalarına vura vura anlatacağım"

Daha sonra belediye önünde vatandaşlara hitap eden Akşener, uzun zamandır vatandaşın dertlerinin konuşulmadığı bir Türkiye'de yaşadıklarını söyledi.

Seçmenin siyasetçi için velinimet olduğunun altını çizen Akşener, "Velinimet olduğunuzu unuttular. Ben de bu can bu tende kaldığı süre içerisinde, sağlığım, sıhhatim elverdiği süre içerisinde bütün siyasetçilere, ben de dahil, asıl sizin velinimet olduğunuzu kafalarına vura vura anlatacağım. Onun için geziyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Akşener, şunları kaydetti:

Sizi görmelerini sağlayıncaya kadar da devam edeceğiz. Burada durum nedir, bilmiyorum ama gezdiğim yerlerde esnaf bana diyor ki 'Senden başka gelen yok.' Ben de diyorum ki 'Onlar ağa oldu, paşa oldu, bey oldu, onlar gelmez.' 'Milletvekilleri geliyor mu?' diyorum, 'Onlar da gelemiyor.' diyor. Şimdi siyasetin merkezinde rekabet olmalıdır. Rekabet de sizin üzerinizden olmalıdır, size daha iyi hizmet etme üzerinden olmalıdır ama sizi unutmuşlar. Hatırlatacağız el birliğiyle. Onlar buraya gelecek, buraları gezmek zorunda olacak.

"Erdoğan o günleri, beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde de bulunan Akşener şunları söyledi:

Gezileri sırasında çok sayıda “acı hikayeyle” karşılaştığını dile getiren Akşener, “Onları ‘ağalara' duyurmak için elimden geleni yaptım. Ama ne oldu biliyor musunuz? Garibin yanında durmayı unutmuşlar. Benim yaşımda insanlar var aranızda; biz öyle bir nesiliz ki, Tayyip Erdoğan da onlardan birisidir, bizim ailelerimiz, bazı zamanlar çocuklarını doyurup, kendileri o gece yemek yemeden yattılar. Ben onu hiç unutmadım. Ama görülüyor ki Sayın Erdoğan unutmuş. Beş maaşlı danışmanlarının tesiriyle unutmuş. Derdini söyleyen garibanları yalancılıkla itham edip, onları rezil rüsva eden danışmanlarının emrine girmiş” açıklamasında bulundu.

 

Independent Türkçe, AA, Sözcü

 

DAHA FAZLA HABER OKU