TBMM'de görev yapan 2 kişide Delta varyantı tespit edildiği iddiası yalanlandı

Koronavirüsün Delta mutasyonuna yakalanan bir kişinin danışman olarak Meclis'te görev yaptığı ve 14 günlük karantinaya girdikleri iddia edildi. Independent Türkçe'ye bilgi veren Meclis kaynakları söz konusu iddianın doğru olmadığını kaydetti

Fotoğraf: AA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın dün 16 ilde 134 vakada Delta varyantının tespit edildiğini duyurmuştu.

Bugün TBMM'de görev yapan 2 kişide daha koronavirüsün Delta varyantı tespit edildiği iddia edildi.

Haber Global'de yer alan habere göre, Delta varyantı şüphesiyle CHP’de milletvekili danışmanlığı yapan bir kişi karantinaya alındı. Danışmanların evlerinden 14 gün boyunca çıkmamalarını istendi. 

ANKA ise, Meclis'te CHP ve MHP'de milletvekilliği danışmanlığı yapan iki kişide Delta mutasyonu tespit edildiğini duyurdu.

"Meclis'te tespit edilen herhangi bir vaka yok"

Independent Türkçe'ye konu hakkında bilgi veren Meclis kaynakları, söz konusu iddianın doğru olmadığını, Meclis hastanesinde Delta mutasyonu veya normal bir koronavirüs vakasının tespit edilmediğini bildirdi.

Delta varyantı nedir?

Delta varyantı ilk kez Ekim ayında Hindistan'da tespit edilmiş ve daha sonra çok sayıda ülkeye de yayılmıştı.

Tüm İnfluenza Verilerinin Paylaşımı Küresel İnsiyatifi'ne (GISAID) göre, Delta varyantı şu ana kadar 65'ten fazla ülkede görüldü.

Şu ana kadar bazı aşıların bu varyanta karşı etkili olduğu da açıklandı. BioNTech, Pfizer ile ortak geliştirdiği aşının Delta varyantına karşı da etkili olduğunu bildirdi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU