Hayatını kaybeden NBA yıldızı Kobe Bryant'ın eşi, dava açtığı helikopter şirketiyle anlaşmaya vardı

Vanessa Bryant, şirkete ihmal gerekçesiyle dava açmıştı

Kobe ve Gianna Bryant'ın ölümü dünyanın dört bir yanında basketbol severleri yasa boğmuştu (AFP)

Hayatını kaybeden dünyaca ünlü basketbolcu Kobe Bryant'ın eşi, dava açtığı helikopter şirketiyle anlaşmaya vardı.

NBA yıldızı Bryant, 26 Ocak 2020'de 13 yaşındaki kızı Gianna ve beraberindeki 7 kişiyle birlikte geçirdiği helikopter kazası sonucu 41 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

bryant ve kızının yanı sıra helikopterde Gianna'nın takım arkadaşları Alyssa Altobelli ve Payton Chester, ebeveynleri Keri ve John Altobelli, Sarah Chester, basketbol yardımcı antrenörü Christina Mauser ve pilot Ara Zobayan bulunuyordu. 

Bunun üzerine eşi Vanessa Bryant, helikopter şirketi Island Express Helicopters ve şirketin sahibi Island Express Holding Şirketi'ne ihmal gerekçesiyle dava açmıştı.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles şehrinde açılan davada şirketin, helikopter pilotu Zobayan'a gerekli uçuş eğitimini vermediği, pilotun da kazanın yaşandığı sürüş sırasında ihmalkar ve hatalı davrandığı öne sürülmüştü.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Island Express Helicopters ise suçlamaları yalanlayarak kazada sorumluluğun kendilerine ait olmadığını iddia etmişti. Daha sonra şirket ABD Federal Havacılık İdaresi'ne bağlı iki hava trafik kontrolü görevlisi hakkında, "bir dizi hatalı davranış ve ihmalkarlık sonucunda" kazaya neden oldukları gerekçesiyle dava açmıştı.

Vanessa'nın ve hayatını kaybeden diğer kişilerin ailelerinin helikopter şirketiyle anlaşmaya vardığı belirtilirken, anlaşmaya ilişkin detaylar mahkeme onayından henüz geçmediği için şu anda bilinmiyor.

Öte yandan Vanessa'nın yanı sıra kazada hayatını kaybeden diğer kişilerin yakınları da, olay yerine giden görevliler izin almadan bölgeden fotoğraf çekip paylaştığı için Los Angeles County Şerifi Birimi, bu birime bağlı 4 görevli ve itfaiye teşkilatı hakkında dava açmıştı.

Olayda yer alan görevlilerin ve birimlerin ihmalkar davrandığı ve mağdurların özel hayatının gizliliğini ihlal ettiği gerekçesiyle açılan bu dava hala sürüyor.



Independent Türkçe, New York Times, New York Post

Derleyen: Yasin Sofuoğlu

DAHA FAZLA HABER OKU