Trump, Saturday Night Live iddiasını yalanlasa da programın yasadışı propaganda yaptığını söyledi

Haberlerde, ABD'nin eski başkanının söz konusu programın ve diğer gece yarısı komedi programlarının soruşturulmasını veya sonlandırılmasını istediği iddia edilmişti

Donald Trump, Alec Baldwin'in taklidini başarısız bulduğunu, Darrell Hammond'ın kendisini daha iyi canlandırdığını söyledi (NBC)

Donald Trump, kendisiyle alay edilmesinin intikamını almak amacıyla Saturday Night Live'ı (SNL) yayından kaldırmak için makamını kullandığını reddeden kısa bir açıklama yayımladı.

Trump'ın kısmen inkar kısmen de Alec Baldwin'in performans değerlendirmesinden oluşan açıklaması, The Daily Beast'te yer alan ve Trump'ın avukatlarına SNL ve Jimmy Kimmel gibi diğer gece yarısı hicivci ve komedyenlerinin soruşturulması veya faaliyetlerinin kısıtlanması hususunda Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Federal İletişim Kurulu'a (FCC) başvurmalarını söylediği iddia edilen habere cevaben yapıldı.

Trump, söz konusu açıklamada, "Adalet Bakanlığı'ndan (Trumpsız!) reyting alamayan Saturday Night Live ve diğer gece yarısı Beceriksizlerinin peşine düşmesini istediğim haberi tamamen Yalan Haberdir" dedi.

Uydurma, kaynak yok ama yine de Ezikakım Medya peşinden gidiyor. Bununla beraber, Alec Baldwin'in, özellikle beni taklit etme hususunda hiçbir yeteneği olmadığını söyledim.

The Daily Beast'e göre "konuya aşina iki kişinin", Trump'ın 2019 başlarında danışmanları ve avukatlarına hiciv ve komedi programlarına uygulanmayan "eşit zaman" kurallarının uygulatılması için federal yönetimin neler yapabileceğini sorduğunu iddia ediyor.

Bir kaynak, "Dürüst olmak gerekirse endişe verici olmaktan çok sinir bozucuydu" dedi.

İkinci kaynaksa, Trump'ın DOJ veya FCC'nin yasal müracaat imkanının olmadığını duyduğunda hayal kırıklığına uğradığını ve "bu konuda başka bir şey yapılabilir mi?" diye sorduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kaynak hiçbir zaman "konuyu incelemediklerini" ifade ederken, hem haber hem de Trump'ın DOJ veya FCC'ye güvendiğini inkar etmesi, Beast'in haberinde Trump'ın özellikle bakanlığa değil de avukatlarına sorduğunun belirtilmesi sebebiyle teknik açıdan tutarlı.

Trump her halükarda, Alec Baldwin'in en kötü Trump taklitçisi olduğuna inandığını açıkça belirtti.

Trump ek olarak, "Gereken şeye sahip olan kişi Darrell Hammond'du" dedi.

Fakat tüm bunlar bir yana, yüzde 100 tek taraflı programların Demokrat Parti'ye yasadışı seçim kampanyası katkısı olarak değerlendirilmesi gerektiğine inanıyorum.

Bu durum, eski başkanın skeç programlarına ilk sert çıkışı ya da onları susturmak için federal hükümet kaynaklarını kullanma fikrini ilk ortaya atışı değil.

Trump, Mart 2019'da programın FCC veya yasadışı seçim kampanyası katkısı iddiaları üzerinde yasama yetkisine sahip Federal Seçim Komisyonu tarafından incelenmesi gerektiği yönünde bir tweet paylaşmıştı.

Trump tweet'inde şöyle demişti:

Saturday Night Live gibi komik olmayan/yeteneksiz programların tüm zamanlarını aynı kişiyi (beni) tekrar tekrar eleştirip 'diğer taraftan' pek bahsetmeden geçirmesi gerçekten inanılmaz.

Sonuçlarına katlanılmayan bir reklam gibi. Gece Yarısı Programları da aynı. Federal Seçim Komisyonu ve/veya FCC bunu incelemeli mi?



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world

Independent Türkçe için çeviren: Kerim Çelik

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU